Microsoft’un “Windows 365″ markasının isim haklarını alması, yeni soylentilere sebep oldu.
Microsoft daha once Office 365 uygulamasıyla mobil cihazlarda Office yazılım paketini piyasaya surmuştu. Bu paketin ozelliği aylık abonelik ucretiyle kullanıcının hizmetine sunulmasıydı. Şirketin bu girişimden tatmin olduğu ve bu iş modelini Windows işletim sistemine de uygulamayı duşunduğu de pek sır sayılmazdı.
Ancak gectiğimiz gunlerde şirketin “Windows 365″ markasının haklarını alması, eski soylentileri guclendirdi. Ustelik şirket yonetiminin Windows 10 işletim sistemini bir hizmet olarak gorduklerini soylemesi de uzerine tuz biber ekti. Her ne kadar Windows 10 daha eski surumlerin kullanıcıları icin ilk bir sene ucretsiz olarak sunulacak olsa da, yeni kullanıcıların ya da ilk seneden sonra geciş yapacak olanların ne bedel odeyecekleri henuz belli değil.
Bazılarına gore Microsoft bu isim hakkını sırf başkaları almasın diye almış olabilir. Ancak pek cok kaynaktan gelen fısıltılar, Microsoft’un Windows 10 işletim sistemini bir aylık abonelik ucretiyle piyasaya sureceğine işaret ediyor. Eğer Microsoft bunu yaparsa buyuk bir fiyat etiketi yerine, cok kucuk aylık odemelerle kullanıcıları rahatlatabileceğini, boylece gelirlerinde bir devamlılık sağlayabileceğini duşunuyor olabilir. Ancak gerceği ancak yeni işletim sistemi resmen satışa cıktığında oğreneceğiz.
https://www.technopat.net/2015/02/11...e-gelebilir-2
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Windows 10 Abonelik Sistemiyle Gelebilir