xxx gazetesinin internet sitesinde yer alan habere gore, 24 yaşındaki EvgeniaSviridenko kuvette olduğu sırada şarja takılı olan iPhone‘undan bir sosyal medya sitesine goz atıyordu.

Bu sırada iPhone‘unu kuvetin icine duşurdu ve elektrik akımına kapıldı. Daha sonra Sviridenko‘nun banyoda uzun sure kaldığını farkeden ev arkadaşı YaroslavDubinina, onu kontrol etmeye gitti ve o uzucu manzarayla karşılaştı. Dubinina o anı şoyle anlatıyor:
“Kapıyı actım ve onun suyun ustunde donuk bir şekilde yuzduğunu gordum. Kuvetin dibinde şarja takılı olan telefonunu farkettim. Vucudu elektrik carpmasından dolayı hala titriyordu.”

EvgeniaSviridenko, bu uzucu olay sonucunda yaşamını yitirdi. Polis, telefon suya duştuğunde şarj aletinin elektrik akımını niye kesmediğini araştırıyor. Bununla birlikte, şarj aletinin lisanslı Apple urunu olup olmadığı acıklanmadı.

Gectiğimiz ağustos ayında Cin’de 18 yaşındaki bir genc, orjinal olmayan iPhone şarj aletini prize taktığı anda elektrik akımına kapılmış ve hayatını kaybetmişti. Yine gectiğimiz sene nisan ayında Minnesota’da bir adam, sahte iPhone şarj aleti kullanımından dolayı hastanelik olmuştu.Tum bunların yanında dunyanın bir diğer koşesinde iPhone başkalarının yaşamına da mal oldu.

Kaynak: Gunluk Gazeteler