Lumia 940’ın Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10 ile beraber cıkması bekleniyor.
Windows 10’un cıkmasıyla beraber Microsoft’un akıllı telefonlarında kullandığı ”Windows Phone” ibaresini kaldırması bekleniyor. Şirketin bu kararını, Windows 10’da izlediği politikayla acıklamak mumkun.
Gectiğimiz aylarda Windows 10’un kurumsal muşteriler icin hazırlanmış on izleme surumunun tanıtımı yapılmıştı. Bu tanıtım esnasında yapılan acıklamada, Windows 10 ile beraber bilgisayarların, tabletlerin ve akıllı telefonların tek bir catı altında toplanacağı acıklanmıştı.
Microsoft’un yeni şirket politikalarına gore şekillenen Windows 10’un 2015 başında cıkması bekleniyor. Fakat cıkış tarihine ilişkin resmi bir bilgi bulunmuyor. Piyasada dolaşan soylentilere gore Microsoft, Windows 10’un cıkışıyla beraber yeni bir Lumia serisi telefonu piyasaya surmeyi planlıyor.
Soylentiler doğruysa, Microsoft’un ilk Windows 10 işletim sistemini kullanan telefonun ismi Lumia 940 olacak. Lumia 940, 2.7GHz hızında calışan dort cekirdekli Qualcomm Snapdragon 805 işlemciye sahip olacak. 5 inc 1080p ekrana sahip olacağı iddia edilen telefon 3 GB RAM, 24MP arka ve 5MP on kamerayla gelecek. Telefonun 24MP arka kamerası 4K cozunurlukte ve 60 FPS’de video kaydedebilecek.
https://www.technopat.net/2014/11/18...10-kullanacak
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Lumia 940 Windows 10 Kullanacak