Gectiğimiz gunlerde AMD yonetiminden yapılan bir acıklamayla ilgili olarak yeni bir bilgilendirme yapıldı.

Bir kac gun once AMD yoneticilerinden Richard Huddy tarafından yapılan bir konuşma, Microsoft’un Windows 7 işletim sistemi icin DirectX 12 guncellemesi getirmeyeceği haberini vermişti. Biz de bu haberi siz okurlarımıza iletmiştik, haberin kendisini burada bulabilirsiniz. Bu haberin yayılması uzerine, AMD yonetimi konuyla ilgili yeni bir acıklama yaptı.

AMD’nin Turkiye’deki halkla ilişkiler calışmalarını yuruten PR ajansı Edelman Turkey vasıtasıyla bize de ulaştırılan bu acıklama şoyle:

“Son gunlerde AMD’de oyunlardan sorumlu ust duzey yoneticisi Richard Huddy’nin, Windows versiyonlarında DirectX 12 desteğine dair yorumlarda bulunduğu bir video ile ilgili olarak bazı haberler yapıldığı raporlanmaktadır. Richard Huddy’nin Microsoft adına herhangi bir konuşma yetkisi bulunmamaktadır. Ancak kendisi Microsoft’un Windows 7 yaşam dongusu ve ana akım destek politikasına yonelik onemli tarihler ve kilometre taşlarını anlatan bir yayında spekulatif yorumlarda bulunmuştur. Richard Huddy’nin Microsoft Windows ya da DirectX yol haritasıyla ilgili herhangi bir bilgisi bulunmamaktadır. Microsoft, AMD’nin onemli stratejik ortaklarından biri olup DirectX 12 işbirliği sorunsuz şekilde devam edecektir.”

AMD’nin bu turden bir acıklama yapması aslında gayet doğal. Sonucta Windows 7 ne de olsa Microsoft’un urunu ve markası, haliyle bu konudaki tum kararları onlar alıyor. Tabii Huddy gibi doğrudan yazılımla uğraşan bir ismin, Microsoft’un bu konudaki planlarından tamamen habersiz olması da duşunulemez. Ancak Microsoft’un kimseye danışmadan yol haritası değiştirmesi de gayet normaldir.

Ote yandan, Microsoft’un Windows 7 satışlarını durdurmuş olması da, şirketin bu işletim sistemine verdiği yazılımı hemen keseceği anlamına gelmiyor. Microsoft genellikle satıştan kaldırdığı işletim sistemlerine de uzun yıllar teknik destek ve guncelleme sağlamaya devam ediyor. Yani DirectX 12’nin Windows 7 işletim sistemine gelmesi gayet mumkundur.

Peki ama DirectX 12 kesin olarak Windows 7 icin cıkarılacak mı? İşte bunun cevabı hala belli değil. Bu sorunun cevabını Microsoft’un yakında bizzat vereceğini duşunuyoruz, cunku konu cok konuşuluyor. Fakat resmi bir acıklama gelene beklemek gerekecek.

https://www.technopat.net/2014/11/18...ciklama-geldi