Microsoft ile ortaklık icerisine girmesinin ardından akıllı telefon pazarından elini ceken Nokia‘nın yeni tableti gerek tasarımı, gerekse ozellikleriyle epey dikkat cekici bir cihaz olacak gibi gorunuyor.

Tamamen aluminyum kasaya sahip cihaz 318 gram ağırlığında. 200,7 mm yukseklik ve 138,6 mm genişlikteki kasanın kalınlığı ise 6,9 mm. Gorilla Glass 3 ile korunan 7,9 inc 2048 x 1536 yuksek cozunurluklu ekranla birlikte gelen N1, gucunu Intel Atom 64 Z3580 bit 2,3 GHz işlemciden alıyor. 2 GB RAM’i icerisinde barındıran cihazın 5 megapiksel on kamera, 8 megapiksel arka kamerası bulunuyor ve bu kameralar ile 1080P video kaydı mumkun oluyor. Surpriz bir şekilde Android 5.0 Lollipop ile gelen Nokia tablette Nokia’ya ait Z Launcher bulunuyor ve bu arayuz cok daha kolay bir kullanım vadediyor. Tabletin pilinin ise 5300 mAh kapasiteli olduğu belirtiliyor.

C sınıfı micro USB girişine sahip olmasıyla bu alanda bir ilki gercekleştiren yeni tablete USB bağlarken kabloyu ters takma sorunu ortadan kaldırıyor. Cunku bu yeni USB’ler tıpkı Apple’ın yeni cihazlarında gorulduğu gibi yon fark etmeksizin takılabiliyor ve diğer USB’lere oranla daha verimli olarak calışabiliyor.

Ustunde Nokia markasını bulunduran tablet ilginc bir şekilde tam olarak Nokia’ya ait değil. Şirketin uretim bolumunun buyuk bir kısmı Microsoft’a satıldığından dolayı uretim buyuk olcude Microsoft tarafından geliştirilmiş. Genel gorunuşu itibariyle iPad Mini’ye benzeyen N1′in tanıtım fotoğrafları ve videosu da Apple’ın tanıtımlarını andırıyor.
249 dolar fiyat etiketine sahip olacak tablet ilk olarak 2015′in başlarında Cin’de satışa sunulacak. İlerleyen aylarda ise Avrupa’daki kullanıcılarla buluşacak.
http://www.log.com.tr/nokiadan-andro...urprizi-video