Northeastern Universitesi'nde gorevli bilim adamları cep telefonları ve virusler ile ilgili bir araştırma yaptılar. Araştırmada kimlikleri gizli olan, dunya capında tam 6 milyon cep telefonu kullanıcısının verileri değerlendirildi. Bilim adamları şu an icin cep telefonların ciddi bir virus sorunu olmadığını onayladılar fakat bunun birkac sebebi var ve bu sebeplerin ortadan kalkması an meselesi. Bundan sonra kullanıcılar icin zor zamanlar başlayacak gibi.

Uzmanlar sayısız yetenekleri nedeniyle populerlikleri gun gectikce artan akıllı telefonların şu an icin kullanıcı sayısının cok fazla olmamasının virus yazarlarını cepleri tehdit edecek bir yazılım geliştirmeye şimdilik teşvik etmediğini soyluyorlar. Akıllı telefonların pazar payı arttıkca cepler icin yazılan virus sayısının bir anda cok buyuk bir hızla artacağını iddia ediyorlar.

Akıllı telefonların pazar payının artması esnasında bazı mobil işletim sistemleri de yaygınlaşacak. Uzmanlar ozellikle pazarda %10'un uzerinde pay elde eden işletim sistemlerinin viruslerin ilk hedefi olacağını ve şu anda hicbir mobil işletim sisteminin sistemli virus saldırına karşı hazır olmadığını soyluyorlar. Bilim adamları cep telefonlarında, PC'lerdeki Windows işletim sistemine benzer bir pazar hakimiyeti oluşturulamayacağını fakat yine de aslan payını alan mobil sistemlerin yakın gelecekte kullanıcılarının virus şikayetlerini duymaya başlayacaklarını iddia ediyorlar.

CHIP