Yandex.Turkiye, bu guc birleşimi ile ulkemizde cok daha iddialı olmayı amaclıyor!

Turkiye'de faaliyete başladığından bu yana bir temsilcilik ofisi olarak calışmalarını surduren ve bir suredir Turkiye'de tuzel kişilik kazanmak uzere adımlar atan, Rusya'nın lider arama motoru Yandex, kote olduğu NASDAQ'a 10 Temmuz 2012 tarihinde (dun) Mehmet Ali Yalcındağ'ın Yandex.Turkiye Yonetim Kurulu Başkanı olarak goreve başladığını duyurdu. Duyuruda, Yalcındağ'ın Yandex.Turkiye'nin stratejik gelişimini yoneteceği ve Yandex marka algısının gelişimine katkıda bulunacağı bildirildi.
Mehmet Ali Yalcındağ'ın Yandex.Turkiye Yonetim Kurulu Başkanı olduğu belirtilen yazılı acıklamada goruşlerine yer verilen Yandex'in Kurucu ve CEO'su Arkady Volozh "Turk iş dunyasının tecrubeli ve başarılı isimlerinden, ozellikle medya ve eğlence sektorunun gelişmesinde buyuk katkıları bulunan Mehmet Ali Yalcındağ ile guclerimizi birleştirmiş olmamızdan memnuniyet duyuyorum. Bu işbirliğinin, Yandex'in Turkiye pazarı konusundaki bilgisinin artmasında ve dolayısıyla Turkiye'deki kullanıcılarımızın ihtiyac ve beklentilerine uygun urunler sunmamız konusunda onemli bir rol oynayacağına inanıyorum." sozlerine yer verdi.
Yandex.Turkiye Yonetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalcındağ ise, "Dunyanın onde gelen internet şirketlerinden birinin bir parcası olmaktan buyuk heyecan ve mutluluk duyuyorum. Yandex.Turkiye ekibi, gectiğimiz sene faaliyetlerine başladığından bu yana Turkiye'deki internet kullanıcılarının ihtiyaclarına yonelik cok kaliteli urun ve hizmetler sunmayı başardı. Yandex'in Turkiye internet pazarına girmesiyle hareketlenen rekabet, ozellikle kullanıcılar acısından cok faydalı oldu ve olmaya devam edecek." dedi.
Yandex.Turkiye Yonetim Kurulu Başkanı gorevini ustlenen Mehmet Ali Yalcındağ, 1990 yılından bu yana Doğan Grubu bunyesinde ceşitli kurumlarda yoneticilik gorevleri ustlendi. 1996 yılında grup bunyesindeki Medya Şirketlerini bir araya getiren Doğan Yayın Holding'in Yurutme Kurulu Başkan Yardımcısı, 1999 itibariyle de Doğan Yayın Holding Yurutme Kurulu Başkanı olarak gorev yaptı. Grup bunyesindeki calışmaları suresince, pek cok yabancı ortaklıklar, birleşmeler, yeni girişim ve yatırımlar konularında liderlik etmiş olan Yalcındağ, halen Doğan Yayın Holding Yonetim Kurulu Uyeliği gorevini surdurmektedir. Yalcındağ evli ve 2 cocuk babasıdır.
Bu yeni oluşumla Turkiye'de resmi faaliyetlerine başlayan Yandex.Turkiye, bir yerel şirket olarak, vergi kuralları dahil olmak uzere tum yerel kural, kanun ve yasalara uygun olarak faaliyetlerini surdurecek.
K