Samsung, 2015 model televizyon serisini CES 2015’te gorucuye cıkardı. Guney Koreli şirketin Quantum Dot teknolojisiyle donattığı yeni nesil 4K TV’ler, yine piyasaya şekil vereceğe benziyor.
Oncelikle dikkatimizi ceken “SUHD” teriminden bahsederek başlayalım. ‘S’ harfinin resmi olarak neyi nitelediği şirket tarafından acıklanmış değil. Ancak Samsung’un “S”si elbette bunlardan biri. Ote yandan super, buyuleyici, muhteşem gibi sıfatların İngilizce karşılıkları (stunning, spectacular…) coğunlukla S harfiyle başladığı icin şirket boyle bir gonderme yapmış olabilir.

Gelelim “Super” TV’lerin tasarım ve teknik ozelliklerine. Samsung’un SUHD televizyon ailesi 3 farklı seri ve boyutları 48 inc ile 88 inc arasında değişen 9 farklı televizyon setinden oluşuyor. Tum modellerde Quantum Dot teknolojisi yer alıyor. Quantum Dot teknolojisi, daha geniş renk skalası ve daha yuksek kontrastlı goruntulere olanak tanıyor. Piyasadaki LED TV’lerden yuzde 20 daha fazla renk sunan teknoloji aynı zamanda daha parlak goruntuler sağlıyor.

Yeni Samsung TV’ler daha once belirttiğimiz gibi Tizen işletim sistemiyle geliyor. Tıpkı LG’nin kullandığı webOS gibi sade ve kullanıcı dostu bir arayuze sahip olan Tizen OS, televizyonlar icin bicilmiş kaftana benziyor.

Bir CES klasiği olarak fiyat bilgisi ve piyasaya cıkış tarihi hakkında henuz bilgi verilmiş değil. Ancak yeni Samsung TV’lerin piyasayı domine edeceğine şuphe yok.
http://www.log.com.tr/samsungun-2015...jileri-olacak