Windows’un az bilinen bu ozelliği sayesinde Denetim Masası’nın tum ozellikleri emrinizde olacak.

Denetim Masası yıllardır bilgisayarı kontrol etmek icin Windows’ta kullandığımız en onemli arac. Ancak kimi zamanlarda Windows’un bu temel aracında aradığınız ayarları veya ozellikleri bulmak oldukca zor olabiliyor. Farklı kategoriler ve alt menulere ayrılan Denetim Masası’nı daha kolay gezmek icin yapmanız gereken şey ise GodMode klasorunu oluşturmak.

Windows 7, 8 ve 8.1’de Denetim Masası’ndaki butun ozellikleri listelemek icin kullanılan bu ozel klasoru, Microsoft’un son işletim sistemi Windows 10’da da oluşturabilmek mumkun. Bunun icin yapmanız gereken şey yeni bir klasor oluşturup şu şekilde adlandırmak:

GODMODE.

Bu işlemden sonra GodMode adında bir klasor oluşacak ve Denetim Masası’nda bulabileceğini butun ayarların listesi karşınıza cıkacaktır. Bu sayede aradığınız ayarları veya ozellikleri cok daha kolay bulabileceksiniz.

GodMode ismi, yıllar once bu ozellik ilk ortaya cıktığında Denetim Masası’na tam ulaşım sağladığı icin verilmişti. Yani bu ismi değiştirebilmeniz mumkun. Bunun icin tek yapmanız gereken şey ise klasoru isimlendirirken GodMode yerine istediğiniz ismi yazmak.

https://www.technopat.net/2015/02/13...-elinize-alin