Mozilla'nın cep telefonları icin geliştirdiği işletim sisteminden onemli bir detay daha ortaya cıktı.

YORUM YAZ
HABERİN ETİKETLERİ

mozilla | işletim sistemi | Firefox OS |
İLGİLİNİZİ CEKECEK FOTOLAR

İLGİNİZİ CEKECEK HABERLER

Linux'dan Nvidia icin şok acıklama Firefox iPad'e geliyor
İLGİNİZİ CEKECEK VIDEOLAR

Mozilla, Şubat ayında yeni bir mobil işletim sistemi geliştirdiğini duyurmuştu. "Boot to Gecko" olarak adlandırılan proje hakkında cok fazla bilgi verilmemişti, ancak şimdi işletim sisteminin resmi adının "Firefox OS" olacağı Mozilla tarafından resmen duyuruldu.
Mozilla, dun yayınladığı basın duyurusunda Deutsche Telekom, Etisalat, Smart, Telecom Italia, Telefónica ve Telenor, Sprint (ABD) gibi kablosuz hizmet sağlayıcılarının desteğini de arkasına aldığını acıkladı. chip.com.tr'nin haberine gore Firefox OS'a sahip cep telefonları, oncelikle TCL Communication Technology ve ZTE tarafından uretilecek. Telefonlar, işlemci olarak Qualcomm'un Snapdragon işlemcisine sahip olacaklar. Firefox OS'un en onemli ozelliği, HTML5'i temel alması ve mesajlaşma, arama, uygulamalar ve fazlasının HTML5'e dayanıyor olması.
Firefox OS'lu ilk cep telefonları, 2013'un başlarında Brezilya'da piyasaya surulecek. Firefox'lu ceplerin başka hangi ulkelerde satılacağı ise şimdilik bilinmiyor.
(Hurriyet)