Pek cok konuda cok geri kalmış bir ulke olsak da, cep telefonu değiştirme konusunda pek ileri seviyedeyiz (!)

Buyuk şirketler rant peşinde koşarken, bizim sağlığımızı ne kadar duşunebilirler (?) Devamlı olarak yeni cıkan, birbirinden hamarat telefonların propagandası yapılıyor. Televizyonlarda, radyolarda, bilboardlarda ve hemen her yerde gsm operatorlerinin ve farklı telefon markalarının reklamları var. Bir televizyonda, bir reklam kuşağında on tane reklam donuyorsa bunun en az uc tanesi cep telefonu ile alakalı. Peki, cep telefonlarının zararları nelerdir?

• Cep telefonları kulağımıza dayadığımızda, beynimizde direkt olarak hem kulağa hem de beyne zarar verir. Beyin, gonderilen elektromanyetik dalgaları emer. Cep telefonlarının beyne verdiği zarar pek coktur. Sonuc olarak, hafızamız zayıflayabilir, sinir sistemiyle ilgili hastalıklarda artış gorulebilir, beyinde dejenerasyon meydana gelebilir ve hatta alzheimera neden olabilir.

• Cep telefonlarımız, genellikle, uyurken başucumuzdadır. Ki, bu buyuk bir yanlış demektir. Bu şekilde yatmak, beyinde tumor oluşmasına sebep olabilir. Şarjdayken yanınızda durması da iyi bir tercih değildir. Zira şarj aletinin kablosu da elektromanyetik dalga yayar.

• Yapılan araştırmalara gore, yuksek orandaki elektromanyetik dalgalar, gorme bozukluklarına da yol acabiliyor.

• Yine yapılan araştırmalara gore, goğus kanseri riskini de arttırır.(Cep telefonlarının yaydığı elektromanyetik dalgalar, melatonin hormonunu sıkıştırır. Bu hormonun bloke olması da bazı goğus kanseri neden olabilir).

• Yanımızdan eksik etmediğimiz cep telefonları, kalbin ritmini hızlandırır. Kalbin kasılıp kalmasına yol acar. Kalp hastaları icin bu risk cok daha fazladır tabi.

• Cep telefonunuz caldığında hemen kulağa goturmek sakıncalıdır. Zararı en aza indirmek istiyorsak, telefonu actıktan birkac saniye sonra konuşmaya başlamalıyız.

• Yolculuk esnasında surekli baz istasyonu değiştirildiği icin yuzde 50 daha fazla enerji yuklemesi gercekleşir. Buda tehlikeyi arttırır.

• Cep telefonu bulunduğumuz yerde cekmiyorsa, şayet acelemiz yoksa, ceken bir yere gidene kadar beklemeliyiz. Cep telefonunun az cektiği yerde cok daha fazla radyasyon yayar. (Baz istasyonuna ulaşabilmek icin daha cok eletromanyetik dalga yaymaktadır.). Bu yuzden asansor gibi yerlerde cep telefonu ile konuşmaya calışmamak en iyisidir.

Bunlar, cep telefonlarının zararlarından sadece bazılarıdır.



Alıntıdır.
__________________