
İsrailli bir profesorun, uc Musluman oğrencisi ile birlikte kurduğu İnternet sitesinde insanoğlunun gunluk hayatta onune cıkan engelleri Kuran-ı Kerim yoluyla aşması gerektiği oğutleniyor ve İslami bir perspektiften gundelik sorunlara nasıl yaklaşılması gerektiği anlatılıyor.
"Quranet.net" adresinden erişilebilen sitenin kurucuları, oncelikli amaclarının İslam ve Batı dunyası arasında bir kopru oluşturabilmek olduğunu belirtiyor.
Modern dunyada yaşanan gunluk problemlerin Kuran yoluyla aşılabileceğini anlatan bu sitenin kurucuları aynı zamanda insanlara sunulan formullerin temel kaynağının Kuran-ı Kerim olduğunu belirtiyorlar.
Projenin oderliğini yapan Hayfa Universitesi Oğretim Uyesi Prof. Dr. Ofer Grosbard, Kuran'ı modern hayata uyarladıklarını ve daha yararlı bir hale getirdiklerini belirterek ozellikle stresin ve kargaşanın oldukca fazla olduğu gunumuz yaşantısında sorunlara İslami bir yaklaşımla cozum aradıklarının uzerinde duruyor.
Quranet isimli site, Muslumanların kutsal kitabı Kuran'ın iceriğini belli bolum ve konular altında gruplayarak kullanıcılara kolaylık sağlıyor. Aclık, hastalık gibi gunluk hayatın bi parcası olan problemlere cevap arayan sitede 'Aclık saldırı yapmayı haklı kılar mı?' gibi soruların cevaplarına yer veriliyor.
Kullanıcıların sorularına İslami perspektiften cevaplar aranırken bilimsel ve psikolojik birtakım acıklamalara da yer veriliyor.
Boyle bir proje fikrinin ilk olarak universitede ders anlatırken kafasında belirdiğini belirten Ofer Grosbard, 'Kuran'ın guzelliğini ortaya cıkarmaya calışıyoruz! şeklinde bir tanımlama kullanıyor ve Kuran'da olumlu ve yapıcı birtakım mesajların ustu kapalı bir bicimde sunulduğunu, kitabın bu iyi anlaşılamayan bolumlerini herkesin anlayabileceği bir bicimde sunmayı hedeflediklerini de soyluyor.
Kuran'ın ve psikoloji biliminin oldukca guclu bağları olduğunu da vurgulayan Grosbard, oğrencilerinin Kuran'ın onemli bolumlerini kendisine sunarak web sitesi projesine oldukca buyuk bir katkı sağladıklarını belirtiyor.
İngilizce olarak hazırlanmış bu sitenin belli bolumlerinde kutsal kitaptan alınmış Arapca metinler de yer alıyor.
İnternetin tum dunyada gittikce yaygınlaştığını soyleyen Grosbard dunya genelinde 1.5 milyar Muslumanın yaşadığını ve Quranet'in bu insanlar icin yol gosterici olacağını duşunduğunu belirtiyor.
Kaynak
__________________