Bir grup aydının başlattığı "Ozur Diliyoruz" kampanyasına karşı, "Ozur Bekliyorum" kampanyası başlatıldı.
Bir grup aydının başlattığı ve 1915’te yaşanan olaylarda Ermenilerin yaşadığı mağduriyetin hatırlatıldığı “Ozur Diliyoruz” kampanyasına karşılık “Ozur Bekliyorum” kampanyası başlatıldı. Bir internet sitesi uzerinden imzacıların isimlerinin yayınlandığı kampanyaya tepki duyan başka bir grup, yine internette “Ozur Bekliyorum” ismiyle imza listesi actı.
Aralarında Adalet Ağaoğlu, Ahmet İnsel, Baskın Oran, Husnu Ondul, Oral Calışlar, Mithat Sancar, Ragıp Duran, Tanıl Bora gibi oğretim uyesi, gazeteci ve yazarların bulunduğu bir grup cağrıcıyla başlatılan imza kampanyasına karşı tepkiler verilmeye devam ediyor.
1915 yılında Osmanlı toprakları icinde yaşanan olaylara değinilen kısa bir metnin imzaya acıldığı ve isimlerin www.ozurdiliyoruz.com internet adresinde yayınlandığı kampanyaya karşı, “gecmişte Osmanlı insanlarının, Ermeniler tarafından maruz bırakıldıkları vahşetlerden oturu” ozur bekleyen başka bir kampanya daha başlatıldı. Kampanyanın internet adresi ise www.ozurbekliyorum.com oldu.
SİTELERİN TASARIMI AYNI
Ozur bekleyenlerin kurduğu sitenin sayfa duzeni, renk ve yazı secimi ve site kullanımı, tepki toplayan ilk ozur kampanyası icin tasarlanan sitenin aynısı olması ise dikkat cekti. Sitede, tepki sitesindeki gibi bir metin yer aldı. Metinde, “Gecmişte Osmanlı insanlarının, Ermeniler tarafından maruz bırakıldıkları vahşetlerden oturu, tum Ermenilerin ve yandaşlarının ozur dilemeleri gerektiğini duşunuyorum.
Bu vahşetlere goz yumamayacağımı belirtiyor, tum Turk Dunyası ve Osmanlı torunları adına ozur bekliyorum” denildi.
SİTEDE ERMENİLER TARAFINDAN OLDURULEN TURKLERİN FOTOĞRAFLARI YER ALDI”
Sitede bir de Şubat 1992’deki Karabağ Savaşı sırasında Dağlık Karabağ Bolgesi’nde bulunan Hocalı kasabasında Ermeniler tarafından oldurulen Turklerin fotoğrafı yer alıyor. www.ozurdiliyoruz.com kampanyasına şimdiye kadar yaklaşık 6 bin 500, www.ozurbekliyorum.com kampanyasına ise 303 kişi destek oldu.
www.ozurdiliyoruz.com sitesinde “1915'te Osmanlı Ermenilerinin maruz kaldığı Buyuk Felaket'e duyarsız kalınmasını, bunun inkar edilmesini vicdanım kabul etmiyor. Bu adaletsizliği reddediyor, kendi payıma Ermeni kardeşlerimin duygu ve acılarını paylaşıyor, onlardan ozur diliyorum” metni imzaya acılmıştı.

Kaynak