3 boyutlu teknolojilerin onemli isimlerinden Dassault Systèmes (DS) uzun zamandır, oğrenciler ve eğitmenler icin oluşturduğu 3DS Akademi ile 3 boyutlu teknoloji ve cozumlerini eğitim sistemine uyguluyor. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimine yonelik yenilikci cozumler ureten Dassault Systèmes'in odağında ise muhendislik fakulteleri var. Ozellikle geleceğin muhendislerini yetiştirmek icin kullanılan PLM Akademi cozumleri bugun, Amerika'dan Avrupa'ya ve Ortadoğu'ya kadar uzanan geniş coğrafyada ve birbirinden farklı universitelerde milyonlarca oğrenciyi, 3 boyutlu bir ortamda buluşturuyor.
odtu ve İTU'de kullanılıyor
Turkiye'de ODTU ve İTU'nun de icinde yer aldığı 3DS Akademi topluluğuyla ilgili olarak konuşan Kuresel Eğitim ve PLM Akademi Direktoru Xavier Fouger, bu sistemin Turkiye'deki bir oğrencinin Torino ya da Hindistan'daki bir akademisyenle, 3 boyutlu bir ortamda işbirliği oluşturabilmesini mumkun kıldığını acıklıyor.
Dassault Systèmes'in başta CATIA olmak uzere tum cozumlerinin eğitim sisteminin farklı seviyelerinde mucizeler yarattığının altını cizen Fouger, "3DS Akademi tarafından oluşturulan DS Kampus, geleceğin muhendis ve teknisyenlerini yetiştirmekte buyuk ve yenilikci bir adım. Bu kuresel sanal kampus, diğer hizmetlerinin yanı sıra akademisyen ve oğrencilere PLM yazılım becerilerini artırmak konusunda da yardımcı oluyor. Ucretsiz online video eğitim materyallerinin yer aldığı bu oluşum, aynı zamanda oğrenciler icin sponsorlar, tartışma forumları, projeler ve uluslararası işbirlikleri sağlıyor" diyor.
PLM ve 3D teknolojilerinin yuksek bir hızda ilerlediğini soyleyen Fouger, "DS Kampus gibi oluşumlar sayesinde, dunyanın hangi ulkesinde olursanız olun, bu değişimlere ayak uydurmanız mumkun oluyor. 3DS Akademi, oğrencilere ve akademisyenlere uluslararası paylaşım ve değişim platformu sağlayarak, farklı ulkelerden eğitim kurumlarının 3 boyutlu bir ortamda işbirlikleri oluşturmalarına fırsat sağlıyor" diye konuşuyor
Kaynak