Oncelikle merhaba arkadaşlar sizin bilgi birikiminize ve yorumunuza ihtiyacım var
Ben bir universitede son sınıf oğrencisiyim ve bu sene bir hocam beklenmedik bir hareketle secmeli bir dersinden sınıftan bir kac arkadaşımızı devamsızlıktan bıraktı ve otomatik olarak okulumuz 6 ay uzadı, ( 2. donemde bırakır mı bilemiyorum tabi ) ve ben bu sene acık oğretim 2 yıllık adalet okuyorum ve bu sene son sınıftayım DGS icin dershaneye gidiyorum Hukuk fakultesi kazanmak istiyorum, Ancak biliyorsunuz YOK'e gore 2 tane Lisans orgun oğretim aynı anda okunmaz bu nedenle Adalet MYO'yu bitirsem ve dgs den hukuk kazansam dahi kayıt yaptıramıyorum..
Sizce bu durumda ne yapmalıyım aklıma gelen seceneklerden
1. si : Dershaneyi bırakmak seneye diplomamı alıp dgs ye seneye hazırlanmak,
2. si : DGS 'ye bu sene hazırlanmak bir devlet universitesinde hukuk kazanırsam tarih bolumunu 4. sınıfta bırakmak ( bu benim icin cok zor bir secenek 4 yıl emek verdiğim bir okul vize, sınav haftalarım emeklerim, yaptığım masraflar aklıma geliyor),
3. su: Netice itibariyle okulum 6 ay uzadı o da tek dersten tek ders olduğu icin Dgs'ye bu sene hazırlanmaya devam edip hukuk fakultesi kazanırsam da adalet diploması ile kayıt olmak yani tarihte 1 ders okuyorum, hukuk fakultesini okumama kanunen engel var gibi gorunuyor ama acaba okumama tarihte 1 dersim olduğunu soylemeden orda okuduğum bilinmeden kayıt olsam bu sorun olur mu okuyor olduğum kayıt sırasında ortaya cıkar mı yada kaydımı yaptırdıktan sonra ilerki bir aşamada sorun olur mu
4.su Yaz okulu ile dersi almak istiyorum ancak bunu Universitemizin oğrenci işlerinedanıştığımda " bizim universitemizde yaz okuluuygulaması kalktı artık yaz okulu vermiyoruz " cevabınıalıyorum ve kendilerine başka universiteden alsak kabul edilir midiye sorduğumda " bizde yaz okulu olmadığı icin başkauniversiteden yaz okulu ile aldığınız dersi bizim universitemizkabul etmiyor" cevabını alıyorum bu durum ne olacak haklılar mı ?

Bu gibi durumları bilmiyorum aklıma gelen secenekler bunlar ama 1 senem heba oldu planlar alt ust oldu kafam karışık ne yapmam gerekli arkadaşlar sizden acil bir cevap, yardım bekliyorum bu konuda bilgisi olan ve oneride bulunabilecek siz değerli forumdaşlarımın goruşlerini bekliyorum... Hepinize iyi forumlar...