Android veya Windows işletim sistemine sahip bir akıllı telefon satın almak istiyor ama karar veremiyorsanız Wei Yan Sofia ile iki işletim sistemini tek telefonda kullanmanız mumkun.
Wei Yan isimli firmanın kısa sure icerisinde piyasaya surmesi beklenen Wei Yan Sofia isimli cihazın sızdırılan gorselleriyle birlikte bazı ozellikleri de ortaya cıktı. Buna gore cihaz Windows 10 ve Android 5.0 işletim sistemlerini bunyesinde barındıracak ve istendiği takdirde bu platformlar arasında geciş yapılabilecek. 5 inc boyutunda Full HD ekranla geleceği iddia edilen Wei Yan Sofi’da 13 megapiksel arka ve 5 megapiksel on kameranın yer alacağı soyleniyor. Intel’in giriş seviyesi cipseti SoFIA‘dan guc alması beklenen cihazın 2 GB RAM‘e sahip olacağı belirtiliyor.

Daha once Karbonn Mobile ve Huawei‘nin de benzer cihazlar piyasaya surduğune şahit olmuştuk. Bu nedenle Wei Yan bu konuda bir yenilik getirmiyor. Ancak bu tarz akıllı telefonların sayısında gorulen artış, gelecekte cift işletim sistemli cihazların piyasaya hakim olabileceğine işaret ediyor. Wei Yan Sofia’nın piyasaya ne zaman cıkacağıyla ilgili kesin bir bilgi bulunmuyor.
*Haberde kullanılan ana gorsel temsilidir.

http://www.log.com.tr/cift-isletim-s...ows-bir-arada