Dunyada milyonlarca bilgisayar kullanıcısının işletim sistemi olan Windows'un yerini 'Midori' adlı sanal işletim sistemi alacak. Microsoft'un bilişim dunyasına kazandırdığı kilometre taşlarından biri olan ve dunyada milyonlarca bilgisayar kullanıcısının işletim sistemi olan Windows'un yerini, yine Microsoft'un geliştirdiği başka bir program alacak.
İnternet merkezli olacak programın ismi 'Midori'. Microsoft, şu anda yapım aşamasında olan programı 'modern bilgisayarcılık' olarak nitelendiriyor. Şirket, yeni programın işleyiş sistemi hakkında detaylı bilgi vermezken uzmanlar yakın gelecekte Midori'nin, tıpkı windows gibi bilgisayar kullanılan her eve gireceğini ifade ediyor.
Sanal İşletim Sistemi
Windows yetkilileri, Midori'nin sanal bir işletim sistemi olacağını ve sadece tek bir bilgisayar uzerinde kullanılmayacağını belirtti. Şirket yekilileri, teknolojide 'mobil insan' doneminin hukum surmeye başladığını ve yeni işletim sisteminin, yeni cağın gereksinimlerine uygun olarak tasarlandığını belirtti.
Bu işletim sistemi, kullanıcının kendi işletim sistemini,internete bağlı olan her bilgisayarda kullanabileceği anlamına geliyor.
Yazılım Uzmanı Darren Brown, sanal sistemin oncelikle birden fazla server yonetiminde kilit nokta olacağını ifade ederek," Sanal işletim sistemi bilindik problemleri yenmek icin yeni yollar acacak" dedi. Sanal işletim sistemi Midori once ağ bilgisayarlarda denenecek. Uzmanlar programın daha sonra PC'lerde de kullanılabileceğini soyluyor.
Uzmanlar, yeni programın cok basit bir işlemci ile calışacağını ve insanların verilerini guvenli olarak depolayıp istediği mecrada kullanabileceğini kaydetti. Program yazılımı uzmanı Michael Silver,"Midori'nin geliştirme calışmaları Microsoft'un geleceği acısından buyuk hassasiyet taşıyor" dedi.
Yetkililer, Windows satışlarının yuzde 8'inin yeni bilgisayar satışlarından elde edildiğini ve Microsoft'un geciş suresinde cok iyi stratejiler belirlemesi konularında uyarıda bulundu. Bazı uzmanlar ise Windows doneminin sona ermesi halinde yazılım devinin buyuk para kaybedeceğini one suruyor.
[IMG]http://img60.**************/my.php?image=00fw9.jpg[/IMG]
EMEĞE SAYGI
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Windows tarihe Karışıyor!...