Apple'ın 3 boyutlu işletim sistemi hazır mı?

Apple'dan sızan goruntuler, şirketin 3 boyutlu bir işletim sistemi uzerinde calıştığını gosteriyor.

Bir yandan Windows Vista, diğer yandan OS X, 3 boyutlu tarzlarıyla dikkat cekmişlerdi. Fakat her ikisinin de 3 boyut ozelliği buyuk oranda sadece kozmetik oğeler iceriyordu.
Apple'dan sızan yeni işletim sisteminin ilk şemaları, firmanın işlevsel olarak da ucuncu boyutu kullanabilecek bir sistem uzerinde calıştığını gosteriyor.
Dolayısıyla burada bahsettiğimiz, bir pencerenin acılırken sanki yakınlaşıyormuş izlenimi vermesi gibi bir şey değil. Dosya ve klasorlerin masaustunde gercekten daha uzak veya yakına koyulabilecek olması. Masaustunun derinliğe sahip olması, bazı dosya ve klasorleri daha arkaya yerleştirmenize olanak verecek. Boylece orneğin dilerseniz masaustunde ilgili dosyaları birbirlerinin arkasına yerleştirerek sıralayabileceksiniz.
Bunlar iyi haberlerdi. Kotu haber ise bu onemli yeniliğin 2009 yılında Apple'ın cıkartacağı Snow Leopard işletim sistemi icin hazırlanmıyor olması. Bu sistemi iş uzerinde gorebilmek icin biraz daha beklememiz gerekecek.

Kaynak