Gazi Universitesi’nden oğrencilere iyi haber. Evden cıkmadan, ders saatlerini kendiniz belirleyerek internet ortamında yuksek lisans.
Gazi Universitesi, evden cıkmadan, calışanların işini aksatmadan, işverenden izin almadan yuksek lisans yapabilmesi icin yuksek lisansı eğitimini internet ortamında verme kararı aldı. Gazi Universitesi, bu eğitim doneminde Bilişim Sistemleri Yuksek Lisans diplomasını internet ortamında uzaktan eğitimi ile verecek.
Gazi Universitesi 2006’dan bu yana surdurmekte olduğu iki yıllık uzaktan eğitim on lisans programlarına yeni actığı yuksek lisans programlarıyla devam ediyor. Bilişim Sistemleri Uzaktan Eğitim Tezsiz yuksek lisans programı 2008-2009 oğretim yılı Bahar doneminde Bilişim Enstitusu bunyesinde acılıyor. Oğrenciler yer ve zamandan bağımsız yuksek lisans yapabilecekler ve programı başarıyla tamamlayanlar Gazi Universitesi Bilişim Sistemleri Yuksek Lisans diploması alacaklar.
-OĞRENCİLER DERS SAATLERİNİ KENDİ BELİRLEYECEK-
Bir oğrenim yonetim sistemi uzerinden yurutulecek eğitimlerde oğrenciler ders iceriklerini kendi calışma takvimlerine gore takip edebilecek ve haftalık sesli ve goruntulu sohbetler ile oğretim elemanları ve sınıf arkadaşları ile sanal ortamda bir araya gelebilecekler.
Uzaktan eğitim yuksek lisans programı ozellikle calışmakta olanlar ve orgun eğitim ile yuksek lisans yapma fırsatını yakalayamamış olanlar ya da buna vakit ayıramayanlar tarafından tercih ediliyor.
Programa kayıt olan oğrenciler, derslerini 7 gun 24 saat acık olan “Oğrenim Yonetim Sistemi” uzerinden takip edebilecekler. Oğrenciler; derslerini metin, grafik, animasyon, video, ses desteği ile alabilecek, oğretim elemanları ve sınıf arkadaşları ile gerek mesaj gerekse forum ve sohbet ortamları sayesinde surekli iletişim halinde bulunabilecekler.
-UZAKTAN EĞİTİM TURKİYE’DE GELİŞİYOR-
Gazi Universitesi, bunyesinde actığı uzaktan yuksek lisans programı ile Turkiye’de uzaktan eğitime olan ilginin de anlaşılmasını sağlayacak. YOK’un Turkiye’nin Yuksekoğretim Stratejisi raporuna gore Turkiye’de e-oğrenme uygulamalarını geliştirmek adına yeni adımlar atılırken YOK’un onayıyla bircok universitede uzaktan eğitim ile ilgili girişimlerde bulunulmaya başladı. Gazi Universitesi, uzaktan eğitim konusunda girişimlerde bulunan ilk 10 universiteden birisi konumunda bulunuyor.
veteknoloji
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Evde yuksek lisans yapabilirsiniz