TUBİTAK'ın Ortaoğretim Oğrencileri Arası Araştırma Projeleri yarışmasında Antakya Ozel Nureddin Zengi Lisesi'nin fizik dalında hazırladı proje sergilenmeye hak kazandı.
Ozel Nureddin Zengi Lisesi 10. sınıf oğrencilerinden Onur Altuğ ve İbrahim Cokbilir aracların egzoz ısısından elektrik enerjisi uretti.
Oğrenciler, bu proje sayesinde aracların egzoz ısından elde ettikleri enerji ile otomobilin klimasını calıştırdılar, farlarının yanmasını sağladılar ve benzin tuketimini yarı yarıya indirecek duzeye cekti.
Projenin yaygınlaştırılması durumunda suruculerin bir cok yonden kazanclı olabileceğini belirten oğrenciler, onemli olanın bu aşamadan sonra motorlu arac ureticilerinin bu projeye sahip cıkması olduğunu ifade etti.
Ozel Nureddin Zengi Lisesi Muduru Ergun Yıldız, TUBİTAK'ın Ortaoğretim Oğrencileri Arası Araştırma Projeleri yarışmasında Doğu Akdeniz Bolgesi'nde 258 projenin muracaat ettiğini bu projelerin icinden yalnızca 95'nin sergilenmeye hak kazandığını dile getirdi. Projelerin Adana'da sergilendiğini hatırlatan Yıldız, Antakya'yı TUBİTAK'ın Ortaoğretim Oğrencileri Arası Araştırma Projeleri yarışmasında temsil etmekten gurur duyduklarını belirtti.
Yarışmaya katılan oğrencilerin pozitif yonde etkilendiğini vurgulayan Yıldız, onumuzdeki yıl ise daha cok projeyle yarışmaya katılmayı hedeflediklerini soyledi.veteknoloji