Apple, iPhone 3.0 işletim sisteminin yeni ozelliği 'İtilen Bildirim' (Push Notification) denemelerine başladı.

Apple, iPhone ve iPod Touch modellerinin yeni işletim sistemi surumu iPhone OS 3.0'da uygulamaların arka planda kucuk bir betik parcası calıştırarak surekli olarak uyarılar taşımasına olanak tanıyacak yeni ozelliğinin testlerine başladı.
Firmanın gelecek ay icinde kullanıma sunmaya hazırlandığı yeni işletim sistemi, iPhone'a kopyala-yapıştır, coklu ortam mesajları (MMS) gibi uzun zamandır eklenmesi beklenen ozellikleri sunacak.
Firmadan yapılan acıklamaya gore, iPhone OS 3.0 icin uygulama geliştiren yazılımcıların geliştirdikleri yazılımları test etmeleri icin gerekli altyapı calıştırılmış durumda.

Apple tarafından "Push Notifications" (İtilen Bildirimler) olarak adlandırılan yeni ozellik, ozellikle Facebook, MySpace, Last.FM, fring, Brightkite, TwitterFon, Skype gibi hızlı mesajlaşma, sosyal ağ ve multimedya uygulamalarına yazılım calışmıyor olsa dahi, yeni bir guncelleme geldiğinde ses, titreşim ve aydınlatma gibi farklı yontemlerle kullanıcıyı uyarma olanağı tanıyacak.

Ntv