51. Bolge etkinliğini duzenleyen Facebook sayfasının sahibi Matty Roberts'ın evi, FBI yetkilileri tarafından ziyaret edildi. FBI'la goruşen 51. Bolge etkinliği kurucusu, yaşadıklarını aktardı.
Bircoğunuz 51. Bolge etkinliğini onlarca kez duymuşsunuzdur ancak olaya aşina olmayanlar icin kısaca ozetleyelim. Facebook'ta bir mizah sayfasının başlattığı etkinlikte Amerika Birleşik Devletleri'ne ait bir askeri bolge olan ve uzaylı calışmaların yurutulduğu duşunulen 51. Bolge'yi istila etmek uzerine bir etkinlik başlatıldı. Başlangıcta şaka olduğu son derece belli olan etkinliğe iki milyon kişinin katılacağını belirtmesi uzerine olayın şaka boyutunu aştığına karar verildi.
ABD hava kuvvetleri sozcusu, konuya ilişkin yaptığı acıklamalarda kimsenin boyle bir şeye teşebbus etmemesi gerektiğini, boyle bir girişimde bulunanların da geri puskurtuleceğini ifade etmişti. Bu acıklamanın ardından daha fazla kişi etkinliğe katılacağını belirtti. Dahası, Nevada'da bulunan askeri ussun etrafındaki oteller doldu.

Tum bu şaka belirli bir noktaya kadar guzel gitse de FBI evinize geldiği zaman şakayı fazla kacırdığınızı duşunebilirsiniz. Etkinliğin kurucusu Matty Roberts da tam olarak bunu yaşadı.
Annesinin onu aramasıyla birlikte FBI'ın evine geldiğini oğrenen Roberts, doğal olarak ciddi şekilde korktuğunu ancak olayların tahmin ettiği şekilde gercekleşmediğini belirtti. Evine gelen FBI gorevlilerinin yalnızca kendisinin guvende olduğunu kontrol etmek ve olum tehdidi alıp almadığını oğrenmek icin geldiğini belirten Roberts, gelen gorevlilerin son derece havalı olduğunu belirtti.

Bu etkinliğin bir şaka olduğunu ifade eden Roberts, Facebook kendi sayfasını kapattığı zaman bunu insanlara acıklayamayacağını, bircok insanın etkinliği gercek sanarak alana gideceğini belirtti. Facebook, sayfayı tekrar etkinleştirdiğindeyse tum olay yeni bir etkinliğe donuştu.
Belirtilen tarihte konuyla ilgili bir festival duzenlemek isteyen Roberts, etkinliğe katılan kişilerle birlikte muzik, sanat ve kamp uzerine bir festival gercekleştireceğini belirtti. Etkinliğin Nevada'da yapılacağını da belirten Roberts, herkesi beklediğini acıklamalarına ekledi.

Bu etkinliği yaparken birinci odağının para olmadığını belirten Roberts, "KÂr etmek tabii ki de guzel bir şey ancak para onceliği olan biri olarak gorulmek istemiyorum. İşin parasal boyutu gercekten benim icin onemli değil. Başlangıcta bu işin gercek dahi olacağını duşunmeden başlattım ve şu an da oyle devam etmesini istiyorum" dedi.

Webtekno