Microsoft, Windows 7 ile birlikte en guvenli işletim sistemine imza atıyor: İşte tum yenilikler...

Microsoft, ozel bir konferansta yeni işletim sistemi Windows 7'nin getirdiği guvenlik yeniliklerini tanıttı. Tabii ki tahmin edebileceğiniz gibi, Microsoft şimdiye kadar cıkardığı en guvenli işletim sisteminin en yenisi olduğunu da iddia etti. Her ne kadar acıklamanın bu kısmı biraz klişe gelse de, Windows 7'de gercekten de guvenlik anlamında kayda değer bazı yenilikler olduğu goze carpıyor.

Sizlere daha once Kullanıcı Denetim Kontrolu yani UAC konusunda Vista ile Windows 7 arasındaki farkları aktarmıştık. Bunun dışında Microsoft, BitLocker şifreleme yontemini genişletiyor ve BitLocker To Go adıyla USB bellekleri de kapsayacak hale getiriyor. DirectAccess daha once de var olan uzaktan erişimi, hic olmadığı kadar kolaylaştırırken, aynı zamanda daha da guvenli hale getiriyor. DirectAccess ozellikle sistem yoneticilerinin uzaktaki bilgisayarı daha rahat guncellemelerini sağlayacak.

Network Access Protection adlı koruma yontemi ise, kurumsal ağlara sadece en guncel, ve dolayısıyla en az guvenlik acığına sahip, bilgisayarların erişmesini sağlamak amacıyla kullanılacak. AppLocker adlı ozellik ise sistem yoneticileri her bir PC icin ayrı ayrı, ilgili bilgisayarda hangi uygulamaların calıştırılabileceğini belirmesi acısından kullanışlı olacak. Windows 7 yuklu bilgisayarlar, Windows 2008 RC2 yuklu sunucular ile birlikte calıştığı taktirde, ağ hızını arttırmak icin BranchCache'nin ozelliklerinden de faydalanabilecekler.

hurriyet.com.tr