Ericsson'dan 'Dunyayı Kurtaran Adım'
Projenin ilk tanıtımı iceriğine uygun olarak sanal ortamda gercekleştirildi

Ericsson tarafından hayata gecirilen “Dunyayı Kurtaran Adım” adlı sosyal sorumluluk projesi, iklim değişikliğine dikkat cekerek, “Ben ne yapabilirim?” sorusuna yanıt arıyor. “Teknolojiyi akıllı kullan, Dunyayı kurtar” sloganıyla yola cıkan www.dunyayikurtaranadim.com portali, kuresel ısınmaya karşı onemli araclardan biri olarak bilişimi konumlandırıyor. Projenin ilk tanıtımı da, iceriğine uygun olarak “karbonsuz basın toplantısı” adıyla dunyanın doğum gunu kabul edilen 22 Nisan’da, dijital ortamda gercekleştirildi.
Dunyayı Kurtaran Adım girişiminin temeli “akıllanmak” uzerine kurulu... Proje ile bir yandan kitleleri bilinclendirmek amaclanırken, bir yandan da bilişim dunyasının avantajlarını kullanarak akıllı şehirlere, akıllı ofislere, akıllı seyahate, akıllı evlere, akıllı enerjiye doğru uzanan yol kurgulanıyor.
Bilişim sektoru gezegendeki toplam karbon salınımının %2'sini oluşturuyor, fakat teknolojiyi doğru kullanarak kalan %98’lik bolumu cok aşağılara cekmek mumkun. Orneğin, bir saatlik araba yolculuğu ile seyahat etmek ortalama 25 kg CO2 salınımına neden oluyor. Aynı miktarın bir cep telefonu tarafından uretilmesi icin ise bir yıl boyunca kesintisiz goruşmek gerekiyor. Dunyayikurtaranadim.com herkesi daha az seyahat etmeye davet ediyor. İnternet bankacılığını, e-ticareti, e-oğrenmeyi, goruntulu iletişimi, kısaca teknolojiyi kullanarak her bireyin karbon ayak izini kucultebileceğine dikkat cekiyor.
Ericsson, Dunyayı Kurtaran Adım projesini dunyanın doğum gunu kabul edilen 22 Nisan’da, internet ortamında “karbonsuz basın toplantısı” ile duyurdu. Dunyayikurtaranadim.com hem cevreye katkıda bulunan ornek “akıllı” projeleri gun ışığına cıkartıyor, hem de herkesi adım atmaya cağırıyor. İnteraktif sitenin dikkat ceken bolumleri arasında, kuresel ısınmaya karşı fikirlerin paylaşılıp oylandığı “Kure Sen Isınma” ve bireylerin 5 aşamada kişisel değişimlerini planlayarak, “Dunyayı kurtarmak icin ben ne yapabilirim?” sorusuna yanıt aradıkları “Kişisel Donuşum Planlayıcı” başlıkları bulunuyor.
Kaynak:HT