Steve Ballmer Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Alparslan Korkmaz ile basın mensuplarının sorularını yanıtlarken Microsoft'un Turkiye'de yaptığı yatırmların da altını cizdi.
E-devlet, eğitim, sağlık ve oyun alanlarından yenilikci yazılımların gercekleştirilmesi icin calışmalarda bulunacak olan merkezde Microsoft muşterileri ve işortakları en uygun yazılımları geliştirmek uzere işbirliği gercekleştirecekler.
Bunun yanında Microsoft'un DreamSpark isimli yazılım geliştirme programı Lise oğrencileri arasına da taşınacak.
Turkiye ilk 10 ulke arasında olacak
Ballmer, "Evet belki kuresel kriz zamanındayız ama bu kriz sadece Turkiye'nin değil. Turkiye'nin 5-10 yıllık surede Microsoft'un buyuduğu bir avuc ulkeden biri olacak" dedi. Acılış icin Ankara'ya gelen Ballmer, Turkiye'nin onumuzdeki 5-10 yılda Microsoft'un en buyuk iş hacmine sahip olduğu 10 ulkeden biri olacağını vurguladı. Turkiye'nin kendileri icin stratejik bir pozisyonu olduğunu anlatan Ballmer, Turkiye'ye 4'uncu kez geldiğini anımsatarak, her geldiğinde Turkiye'de ekonomi ve teknolojinin aldığı yolu hissettiğini kaydetti.
Oracle beni şaşırttı
Oracle'ın Sun Microsystems'ı satın almasına da değinen Ballmer "Hala şoktayım. Ne olduğunu anlamaya calışıyorum. Oracle'ın donanım işine girerek Dell ve HP ile rakip haline gelebileceğini tahmin edemezdim. Biraz daha zaman gectikten sonra olayı sindirip daha iyi analiz yapabilmek mumkundur" dedi.
mynet