Wikipedia onemli bilgi kaynaklarından biri; ama bu olay ne kadar guvenilir olduğunu tartışmaya actı.
Ozgur ansiklopedi Wikipedia, internet uzerindeki en onemli bilgi kaynaklarından biri olarak kabule diliyor. Dunyanın her yerinde binlerce gonullu editorun iceriğini duzenlediği Wikipedia'da hemen her konuyla ilgili bilgilere ulaşmak mumkun. Peki bu bilgilerin doğruluğu ne kadar guvenilir? 22 yaşındaki Shane Fitzgerald adlı bir oğrenci Wiki'nin en guvenilir kaynak olmayabileceğini ispatladı.
Maurice Jarre adlı unlu Fransız besteci 29 Mart'ta hayata gozlerini yumduğunda Fitzgerald, Jarre'ın ağzından Wikipedia'daki başlığı altına şu sozleri ekledi:
"Muzik benim yaşamımdı, muzik beni hayata getirdi ve gittikten uzun sure sonra bile muzik sayesinde hatırlanacağım. Olduğumde kafamın icinde sadece benim duyacağım bir vals calıyor olacak".
Jarre'ın bu şairane sozleri, olum haberini veren sayısız basın kuruluşunda yer aldı. Aralarında BBC ve The Guardian'ın da bulunduğu bu basın kurumlarının bilmediği şey ise bu sozlerin Jarre'a ait olmadığı ve Fitzgerald tarafından uydurulmuş olduğuydu.
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Her Okuduguna İnanma