Dunyanın en cok bilgisayar satan ureticisi Dell, dunya genelinde oğrencileri hedefleyen yeni Netbook'u Dell latitude 2100 serisini duyurdu.

Dell tarafından yapılan bir acıklamayla, ozellikle genc yaşlardaki oğrencilerin kullanması icin tasarlanan yeni nesil netbook serisi Latitude 2100 duyuruldu.
Intel Atom N270 1,6GHz işlemci uzerine geliştirilen bilgisayarlar, farklı renklerde kaucuk kaplamaları kasalara ve gigabit hızında kablolu ağ bağlantısına sahip. Bilgisayarlar, dilenirse antimikrobiyal klavye, katı durum disk (SSD), dokunmatik ekran ve taşıma kulplarıyla kişiselleştirilebiliyor.
Windows Vista, XP veya Ubuntu Linux 8.10 işletim sistemleriyle satışa sunulacak urunlerde ucu bir arada kart okuyucusu ve 3 hucreli pil bulunuyor. 1.32 kilogram ağırlığındaki Latitude 2100 serisi, dilenirse 6 hucreli pil seceneği ile satın alınabilecek. Kasasının altında havalandırma deliği bulunmayan bilgisayar, bu sayede eğitim-oğretim hayatı sırasında karşılaşılabilecek kazara ıslanmaları da engelliyor.

ABD'de 369 dolar fiyatla piyasaya surulecek urunlerde VGA bağlantısı, kablosuz ağ bağlantısı, webcam bulunuyor.
Dell Latitude 2100 serisi netbooklar ozellikle ilkoğrenim oğrencilerinin okullarında kolaylıkla kullanılabilmesi icin geliştirildi.

ntv