Kuantum bilgisayarların gercek gucu henuz keşfedilebilmiş değil; ancak uzmanlar kuantum bilgisayarların insanoğluna getirdiği avantajları bir bir ortaya cıkarmaya başladı.

Bu bağlamda uc teorisyen tarafından ortaya atılan, kuantum bilgisayarlarının sahip olacağı duşunulen yeni bir yetenek de, bu bilgisayarların, parcacık carpışmasının simulasyonunu yapabilecek olması.

Bu yontemle cok daha hızlı bilgisayarların ortaya cıkması mumkun olurken, araştırmacılara gore, uzay projelerinin on calışmalarının yapılabileceği kuantum bilgisayarlarının, birkac yıl icinde istenilen derecede mukemmelleşeceği ongoruluyor.

"Şu an elimizde kuantum bilgisayarın kuramsal modeli bulunuyor" diyen teorisyenlerden Stephen Jordan, sozlerini şoyle surdurdu: "Belki parcacık carpışmaları, belki de Big Bang sonrasındeki donem... Acaba kuantum bilgisayarlar bu carpışmanın simulasyonunu yapabilecek mi".

Bu bilgisayarlar, bilim insanlarının, halen yanıtlarını aradığı bilimsel soruların cevaplarının bulunmasında en buyuk yardımcıları olacak gibi gorunuyor.

Kod:
Kaynak : http://teknoturkiye.org/kuantum-bilg...k-tutacak.html