Samsung yeni yılla birlikte Tizen işletim sistemi icin yeni bir platform oluşturduğunu duyurdu. Akıllı telefonlar, tabletler, televizyonlar ve diğer akıllı aygıtlar da dahil olmak uzere cok ceşitli cihazlar icin geliştirilen Tizen işletim sistemini 2015 yılında Samsung’un duyuracağı tum televizyonlarda goreceğiz.
Guney Koreli uretici CES etkinliği oncesinde yaptığı resmi acıklamada 2015 yılında tanıtacağı tum TV’lerin Tizen işletim sistemi tarafından destekleneceğini duyurdu.
Televizyonlarda kullanılacak Tizen işletim sistemi sayesinde urunler icin uygulama geliştirmenin daha kolay olacağını savunan Samsung, aynı zamanda Tizen’i diğer ureticilerin kullanımına acacak. Şu an televizyonlarda standart bir işletim sistemi kullanılmıyor ve bu da hem uygulama geliştirme hem de uyumluluk noktasında kullanıcıları olumsuz yonde etkileyor. Samsung’un şu an icin akıllı saatlerde yaygın olarak kullandığı Tizen işletim sistemini ilerleyen donemlerde farklı ureticilerin de benimsemesi bekleniyor.
Samsung Tizen işletim sistemli ilk TV’nin prototipini geride bıraktığımız yaz gosterdi. Yapılan geliştirmeler neticesinde kararlı bir yapıya burunen Tizen işletim sistemi beraberinde onemli ozellikler de getirecek. Kullanıcılar Tizen’li TV’de PlayStation oyunları calıştırabilecek ya da Samsung mobil urunlerde oynanan bir oyunu kolay şekilde TV’ye aktarılabilecek.
Samsung’un Tizen’li televizyonları artık Wi-Fi Direct, Bluetooth teknolojilerini kullanarak diğer Samsung cihazlarıyla veri ve icerik senkronize edebilecek. Kullanıcılar ayrıca televizyon kapalıyken bile telefon ya da tabletlerden canlı TV izleme keyfini surebilecek. Samsung ayrıca Smart TV’lerde yer alan Smart Hub arayuzunu daha işlevsel hale getiriyor.

teknolojioku