The Verge sitesi, Hewlett-Packard TouchPad tabletinin işletim sistemini yazan ekibin Google’a transfer olacağını one surdu.

HP, kısa bir sure once 2014 mali yılının sonuna kadar 27 bin kişinin işten cıkarılacağını acıklamıştı. Google’ın, bu acıklamanın ardından harekete gectiği ve mobil cihazlardaki işletim sistemi piyasasındaki ustunluğunu artımak icin HP’nin TouchPad yazılım ekibini transfer etmek istediği belirtildi.

The Verge’un verdiği bilgilere gore, Google ayrıca Touchpad’in işletim sistemi WebOS icin HTLM-5 tabanlı uygulama cercevesi Enyo’yu yazan HP ekibini de bunyesine katmak istiyor. Her iki ekibin Google’da nasıl bir gorev alacaklarına dair ise bir bilgi yok.

HP’NİN YAZILIM STRATEJİSİ OLDU
Enyo, Ağustos 2011’de, donemin HP CEO’su Leo Apotheker’in WebOS kullanan cihazların uretimlerinin durdurulacağının acıklanmasıyla omrunu doldurmuştu.Apotheker, HP’nin tuketici elektronik şirketinden, iş sınıfına yonelik yazılımlar ureten ve danışmanlık hizmeti sağlayan bir şirket modeline gecmesini ongormuştu.

WebOS ve Enyo’nun geleceği Apotheker’in kararırken, Eylul 2011’de Meg Whitman’ın yeni CEO olarak atanması, yazılım ekiplerinin geleceğini iyice belirsizleştirdi. En buyuk online perakende sitelerinden eBay’in CEO’luğunu yapmış olan Whitman, Apotheker’in bircok kararını rafa kaldırdı ve ilk hamlesini yazılım uretcisi Palm’ı 1.2 milyar dolara satın alarak yaptı.

Ancak gelinen noktada yeni işletim sistemleri ve yazılımlar uretme stratejisi HP icin yeniden geride kalmış gibi gorunuyor. Analistler, Google’ın bunyesine katacağı yeni yazılımcılarla Android veya Chrome icin yazılım veya uygulama cercevesi hazırlamak istediğini tahmin ediyor.kaynak