Bu okulda iPhone ve MacBook satın almak şart: İşte Apple'ı cok sevindirecek okul kuralı...

Missouri Universitesi'nin gazetecilik bolumu web sayfasından yapılan duyuruda yeni oğrencilerin oryantasyon bilgilerine ve ders materyallerine ulaşmak icin iPod Touch veya iPhone almak zorunda oldukları bildirildi. iTunes Store'dan ucretsiz indirilebilen iTunes University uzerinden yapılacak bilgi aktarımı icin en az bir iPod Touch gerekiyor.
Universite yonetimi bununla da yetinmiyor ve oğrencileri icin bir dizustu bilgisayarı da zorunlu koşuyor. Yonetiminin iPod'u ve dizustu bilgisayarı olmayanlara gosterdiği adres ise universite teknoloji mağazası TigerTech. "Dizustu bilgisayarı olmayan oğrencilere Apple'ı oneriyoruz" diyen yonetim, bir Windows dizustu kullanmak isteyenlere ise bunun mumkun olduğunu ama bilgisayarlı gazetecilik konusunda ilerlemek istiyorlarsa şimdiden Apple bilgisayarlarla samimi olmaları gerektiğini belirtiyor.
"Apple'ın işletim sistemi MacOS X ,Unix tabanlı ve viruslerden etkilenmiyor. Ayrıca MacBook ve MacBook Pro ile dağıtılan iLife yazılımı fotoğraf, video ve ses duzenlemeyi oğrenmeniz icin ek para harcamanızı engelliyor. Windows sistemi aldığınızda bu duzenleme yazılımlarını da ayrıca satın almak zorunda olduğunuzu unutmayın."
Bilgisayarı olmayanlar icin kendi mağazalarını oneren yonetim oğrencilerin burada ozel anlaşma sayesinde dışarıdan cok ucuza iPod, iPhone ve MacBook edinebileceklerini soyluyor. Acaba okul rektoru aşırı bir Apple fanatiği mi yoksa bu anlaşmanın bizim bilmediğimiz maddeleri mi var?

hurriyet