Arnavutkoy'de 20 Haziran 2018'de psikolojik sorunları olan ve once kendisini jiletle kesen ardından eşi Nurşen ve bir bucuk yaşındaki kızı Ecrin Elgun'u boğarak olduren sanık Mehdin Elgun'un 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanık Mehdin Elgun ve tarafların avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada savunma yapan sanık avukatı, “Muvekkilim ve maktul eşi arasında onu oldurmesi gerekecek herhangi bir neden bulunmaksızın bu eylemi gercekleştirmiştir. Daha onceki savunmalarımızda da belirttiğimiz gibi muvekkilim bu eylemi gercekleştirirken almış olduğu, daha doğrusu kendisine sakinleştirici diye verilen uyuşturucunun etkisi altında bulunduğu kanaatindeyiz” ifadelerini kullandı.
“Rapor alınmasını talep ediyoruz”
Sanık Mehdin Elgun'un eylemi gercekleştirirken uyuşturucu madde etkisi altında olup olmadığına dair rapor talep eden avukatı, “Dolayısıyla Adli Tıp Kurumu'ndan, eylem gercekleştirilirken muvekkilimin uyuşturucunun etkisi altında bu eylemi gercekleştirip gercekleştirmediği, gercekleştirilen eylemin idrak kabiliyetine haiz bulunup bulunmadığı konusunda yeniden rapor alınmasını talep ediyoruz” dedi.
Mahkeme heyeti, sanık avukatının yeniden rapor alınması yonundeki talebini reddetti.
Savunma yapan sanık Mehdin Elgun, “Ben bu yaşanan olaydan dolayı cok pişmanım. 2011 yılında uyuşturucu kullanmaktan dolayı tedavi olmuştum. O tarihten bu yana uyuşturucu kullanmadım. Soz konusu eylemi bana verilen sakinleştirici diye verilen uyuşturucu hapın bende meydana getirmiş olduğu etki sonucu gercekleştirildiği kanaatindeyim” şeklinde konuştu.
“Karara razıyım”
Savunmasını surduren sanık Elgun, “Eşimle aramızda bir sorun bulunmamaktaydı. Sorun olsa bile cocuğuma karşı boyle bir eylemi gercekleştirmem icin bir neden soz konusu değildir. Bu eylemin gercekleşmiş olması icin benim icin yeterli bir cezadır zaten. Dolayısıyla mahkemenin vereceği karara razıyım” ifadelerini kullandı.
Savunmaların tamamlanmasının ardından kararını acıklayan mahkeme heyeti, sanık Mehdin Elgun'u ‘kasten oldurme' sucundan iki kez ağırlaştırılmış muebbet hapis cezasına carptırarak, tutukluluk halinin devamına karar verdi.
İrem Demir