İcişleri Bakanı Soylu, katıldığı Trafik Kaza ve Denetim İstatistikleri Raporu tanıtım toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Soylu, bir gazetecinin Diyarbakır'da HDP binası onunde oturan annelere yonelik neler duşunduğunu sorması uzerine, “Benim soylememden ziyade İstanbul'dan Diyarbakır'a gidip PKK'lıları kucaklayanlara, boluculeri kucaklayanlara sormak lazım. Biz bugune kadar soyleyeceğimizi soyledik. Esas İstanbul secmeninin kendi vermiş olduğu reyi, boluculeri meşruiyete taşımak icin kullananlara sormak lazım. Esas itibarıyla kendi uzerine duşen yukumlulukleri değil, Turkiye'nin yıllarca canını acıtan Turkiye'yi ekonomik, sosyal, birlik ve beraberlik konusunda sıkıntıya duşurmeye calışan teror orgutune oradaki cocuklara, annelere gostermediği şefkati gostermeye calışanlara sormak lazım. Esas itibarıyla başka meselelerde Turkiye'yi ayağa kaldıran, hepimizi gayri medenilikle suclayan, bizi insan dışılıkla suclayan, en ufak bir meselede elindeki butun kotu tozları bizim uzerime atmaya calışanlara sormak lazım bu kadar acık ve net” dedi.
İstanbul Buyukşehir Belediyesine kayyum iddiaları
İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki “Pejmurde ederiz” sozleri nedeniyle kamuoyunda "İstanbul'a kayyum mu atanacak?" iddiaları oluştuğunun belirtilmesi uzerine Soylu, Pazar gunu katılacağı bir televizyon programında buna acıklık getireceğini ifade etti.
"Sergilenen araclarla ilgili talimat verdim"
Bakan Soylu, İstanbul Yenikapı'da sergilenen belediyenin aracları hakkındaki soruya da şoyle yanıt verdi:
“O da bizim sorumluluk alanımızdır. Eğer boyle bir şey soz konusu ise dun gece itibarıyla talimat verdim. Burada kamu zararı oluşmuşsa biz bu kamu zararına bakarız. Belediye işi şov işi değildir. Eğer boyle bir israf soz konusu ise ilgili bakanlığa ‘Biz şu tespitlerimizi yaptık, siz de şu tespitlerinizi ortaya koyun' diye soylenir. Bu bize soylenmedi, biz vesayet hakkımızı kullanarak bunu araştırma hakkına sahibiz. Araclar şu an kamu zararı oluşturacak şekilde sergilenmektedir, hizmetten cekilmişlerdir. Bunlar hizmete gerekli değilse, yapman gereken Kamu İhale Kanunu'nun kendine vermiş olduğu yetkiye dayanarak bir eksiltme ortaya koyarak bunların eksiltme ile yapılan ihaleyi bir vesileyle azaltmaktır. Bunların kiralarını oderken ihtiyaca ait değildir diye iddian soz konusu ise yapman gereken kamu zararını devam ettirmemektir. Aksi taktirde kamu zararını devam ettiriyorsun. Eğer hizmetteki araclarını cekiyorsan bu da başka bir sorumluluk ve gorev ihlalidir. Bunların hepsini incelemek ve araştırmak İcişleri Bakanlığının yetkisindedir.”
İrfan Calışkan - İbrahim Berat Yılmaz
Bakan Soylu'dan İstanbul'a kayyum atama iddialarına yanıt: 'Pazar gunu acıklayacağım'
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●46 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Bakan Soylu'dan İstanbul'a kayyum atama iddialarına yanıt: 'Pazar gunu acıklayacağım'