Arkadaşlar havalar cok sıcak olduğuğndan normal olarak laptoplar aşırı ısınabiliyor. Ben de internette araştırma yaptım oğrendiklerimi buraya yazim dedim.

1-)Dizustu bilgisayarınızı sert zeminlerde kullanın. Bu amaclarla uretilmiş dizustu standı veya herhangi, duz ve sert malzemeye sahip olan yuzeyi kullanabilirsiniz.

2-)Kaliteli bir soğutucu kullanabilirsiniz

3-)Dizustu bilgisayarınızı temizleyin.Bir yıldız tornavida ile fanları temizlemeniz 10 dakikanızı alacaktır. Kapakları cıkartırken dikkatli olmanızda fayda var zira bilgisayarınızı acmak kolay, tekrar kapatmak ise acmaktan daha zor olacaktır. Bilgi seviyenize guveniyorsanız CPU’nuzu sokerek termal macunu yeniden surup tekrar monte edebilirsiniz

4-)BIOS ayarlarınızı kontrol edin. BIOS ayarları bilgisayarınızı hangi sıcaklığın cok sıcak olduğunu ve fanların ne zaman calıştırılması gerektiğini soyler. Bazen bu ayarlar değişebilir. Bu ayarları dikkatli bir şekilde optimize edin. Guncelleyin. Fakat bunu yaparken dikkatli ve mumkunse bu konuda tecrubeli birinden yardım alın.

5-)Laptopunuzu sıcak ortamlardan uzak tutun, guneş ışığında kullanmayın, soba veya radyator peteğine yakın kullanmayın,mumkunse laptopunuzu dizinizde kullanmayın. Boylece hava kanalları kapanmamış olur.

6-)Son olarak ise virusler.Bazı virusler işlemcinize aşırı yuk bindirirler ve boylece laptopunuz gereğinden fazla calışmış olur.İyi bir virus program ile (Kaspersky tavsiyemdir,sistemi duşuk olan arkadaşlar ise avira control center kullanabilirler)bilgisayarınızı viruslerden arındırabilirsiniz.Benim başıma gelmişti.