Arkadaşlar,
Yavaşta olsa calışan Bilgisayarımın biraz yavaşlama nedeni dolayısıyla belki biostan bir kac ayar değiştirince duzelir umuduyla biosa girip bir kac ayarı değiştirdim. Az cok bios ta değiştirilmemesi gereken ayarları bildiğim icin kritik yerlere dokunmadım. Ama değiştirdiğim kısımlar icinde ekran kartı ile ilgili kısımdan paylaşılan bellek miktarını Ramden yemesin bilgisayar rahatlasın diye 512 den 128 indirdim. ( Değiştirmemiş olsaydım. )
Ayarları kaydedip bilgisayarı tekrar başlattıktan sonra bilgisayar otmeye başladı ve ekran yeşil konuma gecmeden sarı konumda kalmaya başladı.
Bilgisayarı acamayıp biosa tekrar giremediğim icin bios ayarlarını resetlemekten başka aklıma birşey gelmedi. İlk olarak pili cıkartıp 20 dk bekleyip takıp denedim. Aynı problem tekrar etti. Daha sonra kesin cozum olur diye bios jumper ları ile reset attım. Yine değişen birşey olmadı. Anlayacağınız biosa ulaşmayı başaramadım.
Daha sonra sapphire x1550 512 mb marka ekran kartını cıkartıp, daha onceleri onboard olarak kullandığım ekran kartını kullanmak isteyip biosa ulaşmak icin bir cozum uretmeyi denedim. Bilgisayarı actığımda oten ses kesildi ama ekrana yine goruntu gelmedi. Bunun nedeni onboard ekran kartından x1550 ekran kartına gecişte biostan ekran kartı ayarları surucusunu onboard iken pcıE olarak değiştirmiş olmam olabilir.
Arkadaşlar başka aklına gelen bişey olan birisi varmı şuan kafayı yemek uzereyim.
Oten sesin tonu,
Bilgisayarı acar acmaz otmeye başlıyor 4-5 sn aralıksız otuyor ve 2 sn duruyor sonra tekrar 4-5 sn otup 2 sn duruyor , bu şekilde kapatana kadar devam ediyor.
Ek olarak : diğer oem leri sokup tek tek denedim harddisk , dvd rom , ramlar bir faydası olmadı.
Lutfen yardım.....
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- Arıza Teknik Destek
- zor bir problem lutfen yardım