umarım bu sorunuma biri cozum bulur. oncelikle sorun cok basit gibi gozukuyo. "bi ucretsiz program kurarken next next demişsin ask toolbar kurmuşsun. program ekle kaldırdan kaldıracaksın" gibi. ama maalesef oyle değil. 2 gundur uğraşıyorum. google da en az 100 siteye baktım. hicbirinde cozum işe yaramadı. ilgilenen olursa resim de koyarım. denediğim şeyleri ve bazı sonucları yazayım. yazı uzun olduğu icin kusuruma bakmayın

1_ program ekle kaldırdan kaldırdım. uninstall yapılmış gibi gozuktu. ama toolbar yerinde duruyor. p. ekle kaldır listesinde yok. youruninstaller programının listesinde de yok.

2_ chrome eklentiler bolumunde. eklenti gozukuyor. fakat yanındaki kutucuktan tik işareti kaldırılamıyor. orayı kilitlemişler.

3_ toolbar cleaner programı kullanıyorum. şimdiye kadar hep sorunsuz calışırdı. programdan ask toolbarı kaldırıyorum. chrome'u actığımda 4-5 saniye sonra tekrar ask toolbar yerini alıyor. toolbar cleanera da geri gelmiş oluyor.

4_ bi sitede biri yazmış. mantıklı geldi. ask toolbar kendini programlar>donatılar>sistem aracları>gorev zamanlayıcı'ya atamış. calışması zamana gore ayarlanıyor deimş. baktım. pek bişey anlamadım gorev zamanlayıcıdan. ama hakikaten ask tooblar ile ilgili bişeyler var. ustte "gorev durumu" altta "etkin gorevler" bolumleri var. ikisinde de ask toolbar ile ilgili bişeyler var. usttekinde bi değişiklik yapılamıyor. "etkin gorevler"de sildim. yine hicbişey değişmedi. maşallah paşa paşa duruyo ask toolbar.

5_birileri regedit ile ilgiliş bişey demiş. bi de birileri virusun dll dosyası olduğundan bahsetmiş. regedite baktım. nerdeyse butun ask ile olan şeyleri sildim. orada icinde olduğu klasore girdiğinizde gorunmeyen bir suru dosya var. "[email protected]" yazılı bir suru şey sildim. ve sonunda karşıma bi dosya cıktı. "GenericAskToolbar.dll" isme bakar mısınız tam virus. ahanda dedim buldum işte. sildim. chromeu actım. duruyo yerinde hic iplememiş.

6_windows aramasından. gelişmiş arama. dizinleri ekle vs. yaptıktan sonra. "ask" "genericasktoolbar" hepsini arattım. biyerden bi klasor cıktı. "ask.com". icinde iki tane dosya vardı. sildim olmadı. bu arada program files/ask dosyasını da sildim. zaten icinde pek bişey yoktu.

7_eset de tarattım cıkmadı. ustune bi combofix caktım. bana mısın demedi. aslında tam olarak virus değil. virus değil de bi eklenti olduğu icin antivirus programlarında gozukmuyor

8_ chrome kac kere silip kurdum. olmadı. anladığım kadarıyla sildikce biyerden otomatik olarak tekrar yukleniyor. chromeun klasorunden "extensions" klasorunu de sildim. mantıken cozulmesi lazım. fakat chrome acıldığında klasor tekrar kendiliğinden oluşuyor.

daha fazla uzatmayayım. daha bikac şey daha yapmıştım. ben boyle bişeyle daha once karşılaşmadım. umarım birisi cozumu bulur.