sorunum başlıkta belirttigim gibi Fan'dan cıkan hafif bi zırıltı sesi gibi bir ses ve titreşim. Fanı temızledım ettim fakat 5-10 derece sıcaklık farkından baska bırsey elde edemedım. ses hala aynı eskısı gıbı yanı. --forumdan bıraz arastırma yaptım temızleyın fanı demıs temızledım fakat onun yanında fanın mili yagsız kalmıstır orayı yaglayın makına yagı veya zeytın yagıyla denmıs.. daha kesin bilgi edinmek icin konuyu acmak ıstedım.. eğer hikayemi okumak daha fazla bilgi edinebilmek istiyorsanız asagıya yazdım hikaye dedim cunku hakkaten hıkaye gıbı oldu

dun gece Hp marka g6 model dizustu bilgisayarımın fan sorunun cozmek icin komple soktum bilgisayarı. Alt kapaktan baslayarak klavye kısmından devam edıp anakartı elıme aldım. Allah şukur ilk defa yapmıs olmama ragmen herhangı bırseyı kırmadım veya catlatmadım ki bir tane kırık var o da pc'nin guc duğmesi yani acma-kapama dugmesi. O zaten bayadır bozuktu bi yontemle pcyi acıyordum hafıf tıtresım ıstıyodu pc acılması ıcın. Neyse fan zaten bayadır sesli calısıyor ve bu sese ragmen hıc sogutmuyordu pcyı. 90-100 derece arasında degısıyordu sıcaklıgı ıslemcının pc acıldıgından ıtıbaren. oyle olunca dedıgım gıbı actım pcyı fanı falan soktum acayıp toz bırıkmıs tahmın edıyordum hemen temızledım bı dıs fırcasıyla resmen parladı fan olsun yanındakı ızgaralar olsun. Sevındım oh dedım tamam sımdı super olucak herseyı yerıne taktım Bismillahirramanirrahim dedim ve pc'yi actım. acmamla beraber acayip bir zırıldama sesi gelmeye basladı. Dedim lanet olsun boyle ıse yattım uyudum. Bu sabah kalktım 2 saat once tekrar actım pc'yi. Buyuk ihtimal bir yere surtuyor dedim fakat, surten hıcbırsey yok. Fanı tutan bant seklınde bı yapıskan var o bıtmıs sanırım sıcaklıktan erımıs ozellıgını kaybetmıs kı onu cok az kalını olan beyaz cıf yonlu bantla degıstım fanın heryerını tutucak sekılde yapıstırdım. tekrar topladım pcyi yine bi bismillah cekerek actım yine ses var fakat ilk topladıgımki kadar degil. Eskisi gibi zırıldıyor. zırıldama dedıgım fazla yok su an fakat tıtresım ve biraz ses var. Aynı pc'den babamda var dukkanda o pcden hıc ses cıkmıyor. arada bariz bi ses ve titreşim ve sıcaklık farkı var. bu arada termal macunlar erimiş taşmış kenarlara onları topladım parmagımla hafıf hafıf bastırdım fakat pek ıse yarayacaklarını zannetmıyorum. Termal macunu hafta sonu halledicem inşallah. şu an sizden istedigim bu ses ve titreşim neden cıkıyor ? he bide 5-10 derece azalma oldu sıcaklıkta buna sevındım sadece ki o da sadece toz temızlıgınden sanırım.. eskisi kadar cayır cayır yanmıyor en azından fakt dedıgım gıbı bu sorunu tamamen halletmek ıstıyorum. Evdekilere dedim servisi istemiyorum bekleyemem o kadar 1 ay ben hallederim şimdi mahcup olmayalım

bu da youtube'da izledigim ve ondan yola cıkarak pc'yi acmayıı dusundugum video.. laptop benimkiyle aynı
http://www.youtube.com/watch?v=txH0U_eziaI