laptop fanım calışmıyor asus x42j marka bir laptopum var 1 hafta oncesine kdr sorun yoktu 2010 yılında almıştım pek hor kullanıcı da değilim evdeki masa ustu pc 10 senedir sıkıntısız calışıyor.masaustu kasa acmayı korkmadığım icin fırsat buldukca temizlerim .laptop aldığımdan beri ilk defa sorun yasayınca temizlemeye başladım oda 1 hafta once fanı guzelce temizlemeyi calıştım tamamen sokmedim klavyeyi kaldırdım sadece.ince fırcayla aralarında birikmiş tozları sildim supurge yardımıyla aldım.bir kac sorum olacak
1)laptop fan bilgisayar acılınca calışmaya başlarmı?(daha once calıştığını sanıyordum şimdi donmediğini biliyorum)
2)http://www.youtube.com/watch?v=WPSTzNDAMb8 videodaki laptop aynısı kullanıyorum bu adamın yaptığı şeyleri pek anlayamadım boyle parcalaşam geri toplamakta sorun yaşarmıyım.koy gibi yere yaşıyorum teknik servis her yere vermekte istemiyorum teknosadan almıştım universitede okurken garantiside gecti gitti.hem oğrenmek istiyorum teknik servise vereceğim paradan değil
oyun oynadığımda cpu %100lere dayanıyor fan kesinlikle donmuyor ve oyun haliyle cok kasıyor(10-15 dk) laptopun kendisini kapatmasını beklemeden ben kapatıyorum.dun format attım format atarken bile kendisini kapattı.

1 saat once fanı tekrar el yordamıyla dondurdum pc tekrar başlattım fan dondu 20 sn boyunca acılırken sonra durdu.doncekmi diye bekledim oyuna girdim 15 dk denedim oyun kasmaya başladı cpu yine %90ların ustune cıktı (normalde 50lerde oluyordu yanlış hatırlamıyorsam)

bana yardımcı olun lutfen