Arkadaşlar iki gun once dota2 oynadıktan sonra kucuk kardeşim bilgisayarı kapattı.Sonrasında ben acmayı denedim.Ve olanlar sırasıyla
1-Power tuşu(mavi ledli) yanıp yanıp sondu.Hatta fişi cektikten 15 sn sonra bile yanıp yanıp sondu.Sadece power tuşu calışıyor.
2-Işık yanıp sondu.Fanlar calıştı ve sustu
3-Hic calışmadı.
Sonrasında PSU yu elledim.Ve alev alevdi.Pc nin icini acıp temizledim.Ve farkettim ki PSU nun fanı calışmıyormuş.Biraz uğraşla elimle dondure dondure az calıştırdım.Bios Pilini cıkardım ve fişe taktım.Ramları cıkarıp taktım.
Pc calıştı.
Dun kardeşim dota2 oynadıktan sonra
1-
2-
3-
Olay gene gercekleşti.Ve pc yeniden acılmıyor.Not:Psu nun fanı calıştığı halde aynısı oldu.
Bugun:
Duzenleme:Arkadaşlar sorunun statik elektirikten olabileceğini duşundum.Nette biraz araştırdım.Nasıl statik elektirik boşaltılır diye.
Pc guc kablosunu cektim.30 sn x2 kere power tuşuna basılı tuttum.Ve sonrasında bilgisayar calıştı.
Sonrasında dota2 oynadıktan sonra Yine 1-2-3 cu olaylar gercekleşti
Sorun neyde olabilir sizce?Teknik servise felan goturme gibi bir luksum yok.Uni okuyorum ve param yok.İstediğiniz butun şeyleri yapabilirim.Foto cekebilirim,ramları cekebilirim,format atabilirim.Ne isterseniz yapabilirim.
Yazacaklarınız benim icin cok değerli.Teşekkurler.
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- Arıza Teknik Destek
- Power tuşunun yanıp sonmesi ve sonrasında hic yanmaması durumu