arkadaşlar bende 2 tane pc var dun laptop arızalandı 1.5 sene once almıstık iyi bir laptop markası casper işlemcisi vista aldığımdan beri hic format atmadım dun int dolaşırken bir sitede bir konuya tıkladım acılmasını beklıyordum heralde cok resim vardı kum saati cıktı dedım sayfa acılıncaya kadar mutfakta bir sigara icim sigarayı icim geldim baktım laptopun ekranı kapanmıs ama pc calısıyor daha onceden hıc boyle olmamıstı heralde pc kıtlendı dedım kapatma dugmesınden kapattım tekrar actım bu sefer ekranda yukardan asagıya dogru renklı cızgıler acıldı tekrar kapadım tekrar actım oyle bıraktım sonra pc reset attı kendıne acılsta bıseyler yukledi duzeldi sonra sitede dolasırken bazen pc kıtlenıyor goruntude bozulmalar oluyor bugun aynısını yaptı bazaen acarken pcyı dısk gozden gecirme acılıyor ben daha onceden oyun yuklemıstım laptopa oyunda menulerde yavaslık fılan olmustu int araştırdım vıstadan kaynaklanan bır sorundu vistayı hızlandırmak ıcın bazı goruntu ayarları fılan vermıstı baya bir karıstırdım ben pcyi mesela daha onceden pcyı acarken baslat menusunde uyarı verıyordu bazı başlat menusu ogeleri gosterılemıyor bazen windows aero calısmayı durdurdu gibi uyarılar veriyordu pc ben buyuk ihtimalle yazılımdan kaynaklanan bir sorun oldugunu dusunuyordum pc aldığımız yere gittik adam kesınlıkle yazılımla alakalı bır sorun deıl dedı bu ya ekran kartında yada ekranda bir bozukluk var dedi garantısı devam ettiği icin yarın garantiye vereceğini soyledi baya bi uzun oldu ama arkadaşlar sizce sorun ne olabilir? yardımınızı beklıyorum