merhaba arkadaşlar beni verem eden bir bilgisayar hikayesini sizinle paylaşmak istiyorum.
ASUS - P5LD2-VM
İNTEL PENTİUM4 PRESCOTT 3.00 GHZ/1M/800
2 kingston 512 667 ddr2
atiradeon x800 gts
400 markayı unuttum powersuply
samsung 200 gb 7200 hdd
teknik detaylarına sahip pc de son 2 haftadır donma oluyor.bekle bekle acılmaz duzelmez en son reset atıyorum reset attıktan sonra da acılmıyor bazen anakart teknik detay sayfasında donuyor bazen siyah ekranda tekrardan acılması icin bazen uzun sure 1-2 saat kapalı durması oda %30..ama genelde işlemciyi sok tak %90 tekrar acıyor sistemi.bazen internette donarken bazen bir oyunda donuyor.verem oldum sorunu bulamadım daha tecrubeli arkadaşlarımdan bilgi oneri almak isterim.
denediklerim: power suply değişti , ram değişti - tek cift denendi , ekrankartı sokulup onboard ekrankartı denendi , bios pili cıkarılarak reset atıldı , bios update yapıldı , şişik konnektor yok, format atıldı ..anakart sokulup iletken olmayan bişey ustunde calıştırıldı.
ısı dereceleri:anakart 38-43 cpu normal hali 35 - 45 oyunlarda 50-60 fan 2000-3000 rpm..
ben yarın 64 bit sistem yuklemeyi deneyecem.xp turkce olmadığından 64 bit win7 veya vista deneyecem.
konu hakkında yardımcı olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkur ederim.
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- Arıza Teknik Destek
- Donma , Reset , Acılmama