arkadaşlar;icinde ciddi arşivlerimin olduğu 1.5 tb lik wd harddiskimi sağolsun oğlum duşurmuş.kutuyu denedim başka bir diskle.kutu diski goruyor ve acıyor.yani kutu sağlam.asıl mesele kutuyla duşen icindeki 1.5 tblik harddiskim.burada resimdede gorduğunuz gibi disk yoneticide diski goruyor.ama başlatılamıyor.sağ tıkladığımda diski başlat seceneği aktif değil.bazen bir ara aktifleşiyor.o esnada tıkladığımda disk1 adı altında diski seciyorum.başlat dediğimde bana 2 secenek sunuyor.mbr ana on yukleme kaydı diye birde gpt(guid bolumleme tablosu)diye secenekler var.mbr yi sectiğimde yada diğer hangisi olursa olsun yanlış işlev diye hata veriyor.aile resimlerimle birlikte onemli projelerimin taslak cizimleri vardı.kritik bir depo benim icin.diskten ses gelmiyor.calışması sessiz.ama kulağınıza yaklaştırdığınızda motorun devir alamaması sesini duyuyorsunuz.yani motor once devirleniyor cok cılız bir sesle sonra devri duşuyor ve yine cok cılız bir sesle tık diye bir ses duyuyorsunuz.ama sadece kulağınıza yakınlaştırdığınızda duyuyorsunuz..muhtemelen bordta bir hasar var ama acıp baktığımda diskin calışmasına mani olacak bir hasar goremedim.ayrıca disk yoneticide yarımda olsa gormesi cok ciddi hasar almamıştır diye umut etmeme vesile oldu.acaba duzeltme şekli varmı?lutfen cok acil!!!!