Arkadaşlar, acer laptop klavyemde dun başlayan ve bugun devam eden bir sorun gelişti. Ama keşke devam edecek olmasa...

Acıklamam gerekirse, dun klavyem şoyle bir haldeydi, bazı tuşlar normal olarak basıyordu yani bazı tuşlar derken bazı 'harf tuşları' normaldi yani m'ye basınca m diye yazıyordu, işte buna benzer ornekler. Lakin numlock, insert, fn, f11 ve sayılar gibi orneklendirebileceğim harf dışında kalan tum tuşlar kati suretle basmıyordu.. Yani işlevsizdi.

Normal olarak basıyor dediğim tum harfler dışında kalan harfler de şu şekildeydi, mesela g'ye bastığımda g4 olarak yada w'ye bastığımda w2 olarak yazıyordu sadece sayı ile kalmayarak k harfi ık şeklinde yada l harfi ol şeklinde yazılabiliyordu.. En az 10 tuş bu şekilde yanlış basıyordu..

Bugun ise sabah baktığımda, klavye uzerindeki harflerde dahil olmak uzere tek bir tuşun bile calışmadığını, birkac saat sonra yine yukarıda anlattığım şekli ile yanlış bastığını gordum(g-g4, w-w2 gibi) bundan da birkac saat sonra yine tum tuşların işlevsiz haline geri donduğunu gordum.

İnternette dun araştırırken, bu durumda olan insanlar olduğunu gorerek umutlandım lakin konu sonunda verilen ctrl+insert yada fn+numlock tuşlarına basıldığında gercekleşen cozumler maalesef bende işe yaramadı...Aygıt yoneticisine de baktım, klavyemin surumunu guncelledim ama oda işe yaramadı ki buradayım.

Touchpad duzgun calışıyor ama arada bozulabiliyor.. Yine dun de aynı şekilde bozulmuştu... Ve ben yanlış bir şey olduğunu bilsem de saatlerce surecek bekleme eylemini goze almayarak power tuşundan kapatmaya talim ettim..
Yine dun power tuşundan kapatıp actım ve bir baktım ki surekli olan ve sabit bir ses acılırken bilgisayarıma eşlik etmiş ve sonrasında klavyedeki tuşlar anlattığım gibi inaktif olmuştu..

Lutfen bana yardım ellerinizi uzatın.. Cozumunuzun, benim bilmediğim bir konu ile ortuşebilme ihtimalini goze alarak yada karmaşık olduğunu duşunduğunuz cozumleri ayrıntılı anlatmanızı rica ediyorum. Zira bilgisayardan cok fazla anlamıyorum..