Arkadaşlar oncelikle şunu belirteyim, epey araştırma yaptım, farklı teknikler uyguladım ancak yine de cozume ulaşamadım.

Samsung RF510 notebook
Intel Core i7 CPU Q720 1.60GHz
6 GB RAM
64 bit işletim sistemi
Nvidia GT 420M 2 GB ekran kartı
600gb hard disk var, C 194GB boş

daha once bu bilgisayar ile birden fazla oyun, muzik, film, cizim programlarını birlikte acabiliyordum ancak şu an geldiğim noktada bırakın birden fazla uygulama acmayı, tek birinde bile stabil durduramıyorum.

fan bozuktur deyip 1 haft once fanı değiştirttim
virus vs. dir deyip yedekleme yapıp format (samsung recovery) attım, virus programı (kaspersky) yukledim, taramalar temiz.
driver guncellemelerini kendi sitelerinden bulup guncelledim.
şu an deneme amaclı knightonline yukledim ancak onda bile donup kalıyor.

hard disk ve ramleri tarama yaptım, SFC taraması da yaptım herhangi bir sorun cıkmadı
cpu ısınması genelde 45-65 arası, bazen 80e cıkıyor

şu an oyun acsam, oyuna girdikten sonra en fazla 1dk gecmeden donup kalıyor ve guc duğmesinden kapatıyorum. bazen oyuna girmeden bile donabiliyor. hatta bazen de acılırken falan.

opera kullanıyorum (formattan once chrome ve opera vardı), bazen hic sorun cıkmıyor, facebook first blood (counter benzeri oyun) falan oynayabiliyorum ancak bazen de gezinti yapmadan donuyor.

3 gundur yedeklemeler, taramalar yapıyorum, o zaman da bazen 5-6 saat hic sorun cıkartmıyor, bazen de 1-2dk sonra donup kalıyor.

kapatıp actıktan sonra disk onarımı yada system onarımı gibi secenekler cıkıyor. onları da denedim sonuc yine aynı.

hard disk'in D bolumu yaklaşık 350gb fotoğraf ve projelerle dolu olduğu icin bilgisayarı teknik servise vermeye korkuyorum. son care yeni bir hard disk daha alıp komple yedekleyip oyle veririm.

nette yaptığım araştırmalarda da bu sorundan bir cok insan madur olmuş ve cozum arıyor. bana ve bu sorunu yaşayan diğer insanlara yardımcı olabilecek, fikir sunabilecek var mıdır?

şimdiden ilgi ve alakanız icin teşekkurler