Merhaba arkadaslar. oncelikle suanki sistem ozelliklerimi yazmak istiyorum. ve ardından yaşadığım sorunları yazacağım. Şimdiden teşekkurler.!
-Anakart= gigabyte g41m combo (rev 2.0)
-Psu= Everest GX400A 400 watt (max 460watt) 80+ bronze
-İşlemci= intel xeon x5450 3.0 ghz (4 cekirdek)
-Ram= 2x 2gb hi-level 1333 mhz ddr3 (cift slot toplam 4gb)
-ekran karti= sapphire rx 460 2 gb 128 bit (tek fan)
-Harddisk= samsung HD322HJ 320 gb/7200rpm/16mb
-Monitor= LG ince ekran eski sadece vga destekli monitor
-Kullandığım işletim sistemi= Windows 7 64 bit home premium service pack 1
Suanki sistemimi yazdığıma gore soruna geliyim.
Bende 230 watt'lik psu ve amd radeon hd 6570 ekran kartı vardı. Psu bozuldu ve ekran kartının fani bozuk olduğu icin cok ses cıkarıyordu bende değiştirip yukarıdaki gibi psu ve ekran kartı + hdmi vga donuşturucu.
eskileri sokup yenilerini taktım ama bilgisayar acilmadan yani ekran gelmeden kendini resetliyordu bayağı bi araştirma ve uğraştan sonra islemri faninin bi ayağının kırık olması bunu tetikleyebiliyormuş. bende bastırıp acmayı denedim acıldı (yeni fan alacagim). Buraya kadar tamam bi şekilde actim bilgisayarı ekran kartının en guncel driver'ini yukledim. Buna rağmen ekran daki yazılar cok kotu gozukuyordu bunuda araştırarak halletim. Ama bilgisayarda oyun oynamaya calıştığım zaman
"Goruntu Surucusu Yanıt Vermeyi Kesti ve Bu Durumdan Kurtuldu" hatası alıyorum ve oyundan atıyor. Genel olarak baktığımda bilgisayarım daha yavaş geliyor bana (rx 460 ve hd 6570 arasında cok buyuk fark olmasına rağmen)
ve bir test programı olan speccy ile donanimlarimi kontrol ediyordum işlemcimin ve anakartımın sıcaklığı 85 95 araliginda olduğuna dikkat ettim (kırmızı gosteriyordu) ekran kartım max 35 40 gosteriyordu (beyaz).
-------
•Bu sorunlar islemcimin fanindan kaynaklanır mi ?
•Goruntu Surucusu Yanıt Vermeyi Kesti ve Bu Durumdan Kurtuldu hatasını nasıl duzeltirim ? Format felan mi atmam gerekiyor? ( internette yazan yazan coğu cozumu denedim olmadı. Orn; regedit, aero grafikleri kapatma, guc secenekleri kapatma vb.)
●Ve son olarak 40 50 lirayı gecmeyen 775 pin saglam işlemci fanı onerirmisiniz?
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- Arıza Teknik Destek
- Parca değişikliği ile gelen sorunlar icin yardım.