bilgisayarımda ilk başta hic bir sorun yoktu gayet tıkırında idi
cok sevgili arkadaşlarım sorunum şu
İnternet explorera girdiğimde hareketli resimler oynar iken bilgisayar kasılıyor hareket eden resim durdumu normale donuyor resim tekrar hareket ettimi ekran gene allah bullah oluyor daha sonra bunu oyun oynadığındada olmaya başladı
hareketli resim olarak ornek vereyim 1 tane mesela bu 100 kontor kazanmak icin cıkan dandik reklamda bile kasılıyor
bakıyorum 1990 dan kalma bilgisayaarda bile kasmıyor benimkinde kasıyor boyle sakin yazdıma bakmayın bilgisayarı camdan aşağı atıcam.
buda kendi denediğim cozumlerim
1.eksik drivermı var diye baktım yok hepsi tam
2.farmat attım tekrar butun driverlerini yukledim gene gene aynı sorun devam ediyor
3.LG marka bir lcd ekranı var bilgisayarın onunla gelen driverıda yukledim gene aynı sorun devam etti
4.google cherome - firefox3.5 - opera 9.64 - browser - gibi bir kac tarama motorları yukledim gene devam etti
5.dun bilgisayara 3 defa daha format attım xp vista denedim olmadı son olarak shanex xp diye bir xp buldum onuda yukledim olmadı
(flashplayerlar yukludur onuda belirteyim)
sorunun ne zaman itibari ile kaynaklandığını anlatmaya geldi sıra
Şunuda belirteyim bilgisayar kullanmada gerekli bilgim yuksek olmasına rağmen donanımdan hic birşey anlamıyorum
bir gun abim dediki muzo bu cok fazla ses cıkartıyor artık bir acta icinin tozunu al dedi.
tabi ben hic anlamam desemde bi heves işte actım icini aldım elime sac kurutma makinasını başladım VIIIIIINNNN temizlemeye
aslında pkte tozlanmamış yada pek hava ufleyemiyordu makinaya neyse burayı atladım
şimdi elimde bir parcayı yanlışlıkla cıkarttım ki ekran kartı olduğunu duşunuyorum bunu ters takma imkanım olduğunu duşunmuyorum ama ters takmış olsam bilgisayar bu şekilde bir problem verirmi _? yada ters takınca bilgisayar hic acılmaz diye birşey varmı
ben bundan kaynaklandığını duşunmeye başladım ama iyice baktım yamuk eğri yada ters takmamışımdır inşalah.
şimdiden yardımlarınız icin teşekkurler
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- Arıza Teknik Destek
- İnternet explorera girdiğimde hareketli resimler oynar iken bilgisayar kasılıyor