Arkadaşlar merhaba NVDIA GTX 1050 ekran kartı kullanıyorum HDMI kablolu ama monitorde hdmı girişi olmadığından hdmı donuşturucu aldım bilgisayarım sorunsuz calışıyordu yaklaşık bu 1 hafta icinde falan bilgisayarı acıyorum birkac dakika sorun yok ama sonradan KABLOYU KONTROL EDİN hatası veriyor monitorun tavsiye edilen cozunurluk ayarı 1366-768 bunu tavsiye uzerine 1280-720 yaptım seyrekleşti ama birkac dakika sora gene başladı bende madem cozunurlukten değil sorun eski haline geri getiriyim dedim 1366-768 yapar yapmaz gene başladı aralıksız gidip geliyo goruntu 1280-720 yapınca seyrekleşiyor ekran kartında sıkıntı olduğunu sanmıyorum oyle bişey olsa hic goruntu gelmez herhalde daha onceden olmayan bir şeydi bu aralar olmaya başladı bir kac oneri aldım yaptıklarımı sayıyım
1-bilgisayar ve monitor kapalıyken bios pilini cıkarıp taktım bilgisayarım actım sonradan monitoru actım (monitoru resetledim) sorun hala devam etti
2-bilgisayar kapalıyken bios pilini cıkarıp ters taktım (elektrik topraklama falan pildeki + - olayları icin) sorun hala devam etti
3-kabloları cıkarıp sıkı sıkı taktım sorun hala devam etti
4-başka bir monitoru taktım sorun hala devam etti
5- ekran kartını ram ı cıkarıp tekrar sıkıca taktım sorun hala devam etti
6-ekran kartının orada 2 tane kucuk siyah kablo vardı isimleri aklıma gelmiyor şimdi onların yerlerini değiştirdim( bir videoda onermişlerdi) sorun hala devam etti
7-bilgisayarda cozunurluk ayarlarını değiştirdim sorun hala devam etti
8-ekran kartını yuvasından cıkarıp sildim sorun hala devam etti
ARKADAŞLAR LUTFEN BİLGİSİ OLAN YARDIM ETSİN BİR TAVSİYESİ OLAN OLURSA COK SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKKURLER
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- Arıza Teknik Destek
- Kabloyu kontrol edin hatası