Microsoft Usb mouse kullanıyorum. 2 yıldır hicbir sorun yoktu. yaklaşık 2 hafta once bir sorun başladı. mouse normal calışırken birden calışmayı durduruyor. sanki fişten cekilmiş gibi ışığı sonuyor ve tepki vermeyi bırakıyor, windows tan da (win7 x86) mouse u fişten cekmişim gibi bir ses geliyuor, ve 1-2 saniye icinde tekrar geri takmışım gibi bir ses geliyor donanım surucusu başarıyla yuklendi mesajı ile birlikte mouse calışmaya devam ediyor. bu olay değişken aralıklarla tekrarlanıyor. bazen dakika da birkac defa bazen de gunde bir defa gibi. hatta gecenlerde oyle bir hal aldı ki mouse durduktan sonra tekrar calışamadı. windows tan da surucu yuklenemedi mesajı geldi. mouse u sokup işyerine goturdum orada gun boyu kullandım hicbir sorun yok. bir arkadaşım virusle alakalı olabileceğini soyledi, ms security essentials kullanıyordum. kaspersky ın son surumunu indirdim 1 aylık full fonksiyonel deneme surumunu kurup sistemi taradım virusler buldu temizledi ve sorun da duzelmş gibiydi ama 1 gun surdu bu. şimdi yine aynı sorun başladı. seyrek de olsa mouse gidip geliyor. ve biliyorum sıklaşacak. virus taraması yapıyorum temiz. anakart ın driverları ile ilgili olabilir diye duşundum ve usb driverlarını intel in kendi sitesinden indirip kurdum ama fayda etmedi.
bu arada sistemim:
DG35EC intel anakart
core2 duo 2.66 (6m L2 cache) cpu
2 GB 800 MHz kingston
(bu arada ilk akla gelecek yolları denedim, sorunu cozmedi,
1. başka usb portlarda denedim
2. mouse u başka pc de denedim.
3.windows u yeniden kurdum, formatlayarak tabi.
4. bircok driver ı windows kendisi guncelledi, anakart usb driverları kendim elle yukledim.
ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkurler..
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- Arıza Teknik Destek
- mouse gidip geliyor..