Driver Bulmak (Alıntı)
Arkadaşlar yeri yanlışsa duzeltilsin.
Son zamanlarda "Driverim eksik, Driverlarımı bulamıyorum,Driverlar guncel değil, Driverlarımı bulun " diyerek yeni yeni mesajlar alıyoruz.Bende elimde geldiği surece yardım ediyorum.Fakat surekli driver mesajları gelmektedir.Bende buna son vermek icin driverları eksik olan arkadaşlara yardım etmek amacıyla bu konuyu actım. Driverları eksik veya guncel olmayan arkadaşalara yardım etmek icin burdayım. Moderatorler bun konuyu onemli yapıp ustte saklarsa cok iyi olur.

Driverlarını bulamayan arkadaşlar alttaki yontemleri kullanarak driver adını veya sistem modelini mesaj olarak atarsa yardımcı olacağım.
Hicbir resim yazı alıntı değildir.

Oncelikle yardım edebilmemiz icin driverların adını, pc'nin surumunu veya model adını .. vb gibi isimlerini oğrenmemiz gerekiyor.

Not: Unutma ki butun driverların bulunmama ihtimalide var.Genelde eski bilgisayarlarda.

Yontem 1 (Sistem Modelini Bularak Bulma)
Başlat'a calıştır yaz
Calıştıra Kod:
dxdiag
yaz entere bas.

Yada;

Calıştıra Kod:
msinfo32
yaz entere bas.

Mavi Bolum Sistem Ureticisi
Kırmızı Bolum Sistem Modeli
Buradaki isimleri alarak nette taratıp bulabiliriz.

Yontem 2 (Aygıt Yoneticisinden Bulma)
İnternet varsa Bilgisayarım > Ozellikler > Aygıt yoneticisi gir ve orada unlem işareti olan driverine sağ tıkla "surucu yazılımı guncelleştir" tıkla ve "Guncel surucu yazılımını otomatik olarak araştır" tıkla ve bulmasını bekle.Bulamazsa;
Bilgisayarım > Ozellikler > Aygıt yoneticisi gir ve orada unlem işareti olan driverine isağ tıkla ozelikler donanım kimlikleri ni gorunteleyerek ordaki kodu al nette tarattır.
DevID vs..

[B] Yontem 3 (Program Yardımıyla >internet varsa