Google ‘un Yeni Suprizi Geliyor

Bir suredir Goole’un uzerinde geliştirme calışmaları yapılan ve dizustu bilgisayarlar icin geliştirilecek olan Chrome OS işletim sistemi nin calışmaları bitmek uzere olduğu ve kısa
bir sure sonra piyasaya sunulacağı tahmin ediliyor.
Ancak bugun internette yayılan bir soylentiye gore Google işletim sistemi Chrome OS u kendi ureteceği dizustu bilgisayarı Smartbook ile birlikte sunmaya hazırlanıyor.
İnternet dunyasına bomba gibi duşen bu habere bakılırsa uretmeyi planladığı netbook adının Smartphone ve Netbook adlarından kelimeleri alarak bu ismi verdikleri soyleniyor. Bu onemli gelişmede Google, Smartbook un uretimini Tayvan kokenli bilgisayar ureticisi Inventec ile ortak …

Google ‘un Yeni Suprizi Geliyor
Bir suredir Goole’un uzerinde geliştirme calışmaları yapılan ve dizustu bilgisayarlar icin geliştirilecek olan Chrome OS işletim sistemi nin calışmaları bitmek uzere olduğu ve kısa
bir sure sonra piyasaya sunulacağı tahmin ediliyor.
Ancak bugun internette yayılan bir soylentiye gore Google işletim sistemi Chrome OS u kendi ureteceği dizustu bilgisayarı Smartbook ile birlikte sunmaya hazırlanıyor.
İnternet dunyasına bomba gibi duşen bu habere bakılırsa uretmeyi planladığı netbook adının Smartphone ve Netbook adlarından kelimeleri alarak bu ismi verdikleri soyleniyor. Bu onemli gelişmede Google, Smartbook un uretimini Tayvan kokenli bilgisayar ureticisi Inventec ile ortak calışma yaparak uretmeyi planlıyor.
İlgi uyandıran bu haberlerin aslında daha oncede benzer durum yaşanan Android in cıktığı ilk donemlerde yine Google mobil işletim sistemi Android i kendi urettiği telefonu Nexus One ile birlikte piyasaya sunmuştu ancak beklediği alakayı bulamamıştı.
Mobil işletim sistemi Android ile kendine piyasada iyi bir yer edinen Google, bu kez de hedef olarak bilgisayar işletim sistemlerine gozunu dikerek Chrome OS adındaki işletim sistemi icin calışmalara başladığını acıklamıştı, Chrome OS un Kasım ayında hazır olması beklenirken bugun ortaya atılan bu soylenti ile Google un kendine yeni bir hedef koyarak netbook uretimi yapmak icin calışmalara başladığı iddia edildi.

kaynak